Ifølge hjemmesidene til prins William og hertuginne Catherine av Cambridge er de lykkelige over å kunne offentliggjøre at de venter barn. Svangerskapet er i "et tidlig stadium", står det på den offisielle nettsiden.

Innlagt på sykehus i ettermiddag

Hertuginnen har ikke vært i form og ble i ettermiddag innlagt på King Edward VIIs sykehus i London på grunn av akutt morgenkvalme, Hyperemesis. I hertuginnens tilfelle kan det se ut som hun ikke klarer å ta til seg nok veske og næring og derfor trenger intravenøs behandling.

Foreløpig ser det ut som om legene håper dette er en kortvarig diagnose for hertuginnen. Langvarig hyperemesis rammer rundt 2 prosent av alle gravide.

Meldingen fra slottet sier at Catherine vil bli værende på sykehuset i noen dager og trenger ro og hvile i en god stund fremover.

Under 12 uker

Ifølge BBC ble annonseringen av graviditeten fremskyndet av innleggelsen på sykehuset, noe som betyr at Hertuginnen er mindre enn 12 uker på vei.

Dronningen, prins Charles, prins Harry og resten av familien på begge sider, gleder seg over nyheten, opplyser slottet. Ifølge BBC fikk de nyheten tidligere på dagen, da det ble kjent at hertuginnen trengt legetilsyn.

Catherine giftet seg med William i april i fjor. Britisk presse har spekulert i hvorvidt Catherine har vært gravid flere ganger det siste året.

Statsministeren gratulerer

På Twitter sider den britiske statsminister David Cameron at han er henrykt over nyheten.

"De vil bli fantastiske foreldre", la han til i den korte meldingen.

Det nye medlemmet av kongefamilien vil bli nummer tre i direkte rekke til tronen og vil bli overhodet for våpenstyrkene, den engelske kirken og Det britiske Samveldet.