Minsteprisen for auksjonen er også en av de siste brikkene som må falle på plass før Telenor bestemmer seg for om det i hele tatt er aktuelt å delta i en budrunde.

Møtes i kveld

Budrundene vil avgjøre hvor mye det vil koste selskapet å fornye rettighetene til å selge mobiltjenester til det enorme, og sterk voksende, indiske mobilmarkedet. Telenor opererer i India gjennom selskapet Uninor, som de eier to tredeler av.

– Det vi har hørt er at indiske myndigheter skal møtes klokken seks, indisk tid, for å avgjøre hvilken pris man minimum må betale for lisensen, forteller Telenors informasjonssjef i Asia, Glenn Mandelid.

Telenor har tidligere gått hardt ut og advart India om at de vil trekke seg ut om prisen for de nye lisensene blir for høy.

– Jo lavere startprisen for auksjonen er, jo lettere er det for oss å fortsette å planlegge det videre arbeidet, sier han.

Rykteflom

Regjeringen har allerede utsatt beslutningen om startpris en rekke ganger, og Telenor tror også at selve mobilauksjonen, som skal avholdes innen august er omme, vil bli utsatt.

– Vi har hørt rykter om at det vil ta noe lengre tid enn planlagt, sier Mandelid.

Rykter, spekulasjoner og usikkerhet er noe Telenor har blitt vant med etter at de i 2008 kjøpte de første mobillisensene i India. Fremdeles vet de ikke hvordan auksjonen rent praktisk skal avholdes, hvem som kommer til å kunne gi bud, og ikke minst i hvilken rekkefølge budene vil bli gitt.

– Dette er viktige detaljer, og vi håper på en rask avklaring rundt disse spørsmålene, sier informasjonssjefen.

Slipper å presse opp prisen?

Tidligere denne uken gikk spekulasjonene i indisk media på om Telenor kan slippe å delta i selve auksjonen, men heller gå inn og kjøpe lisenser til lik pris som høyeste bud. Å slippe å være med på å drive opp prisen i en auksjon vil være en stor fordel for den norske telegiganten.

Bakgrunnen for forslaget skal være at det indiske næringsdepartementet ønsker å motivere selskaper som har statlige eierinteresser til å investere mer i landet.