En ansatt på en kaffebar i Tromsø kunne mer enn å mikse gode kaffekopper. Nå er han tiltalt for å ha trikset med kassen slik at han kunne putte 210 000 kroner rett i egen lomme.

21-åringen får servert en tiltale på grovt underslag fra sin tidligere arbeidsgiver. Istedenfor lett tilgang på eksklusiv kaffe, kan mannen ende på vann og brød for en lengre periode. Tiltalen har en strafferamme på seks års fengsel, og saken skal opp Nord-Troms tingrett i mai.

Enkel metode

Bare i løpet av ett år skal han ha forsynt seg av ekstrainntektene på anselige 210 000 kroner inntil han fikk sparken for to år siden. Metoden har ifølge tiltalen vært relativt enkel. Etter å ha solgt kaffe, slo han inn korrigeringer på kassaapparatet. Dermed kuttet han den reelle omsetningen, og forsynte seg med differansen.

«Han benyttet deretter pengene til egne formål», mener politiet.

Revisorsjekk

Innehaveren av kaffebaren i Tromsø har latt seg intervjue av avisen Nordlys. Mannen med tilnavnet «Bønna» forteller at underslaget ble oppdaget gjennom en titt i regnskap og kassajournaler, og de så at det dreide seg om store summer.

– Vi oppdaget at det var et usedvanlig høyt antall korreksjoner i kassen da denne personen var på jobb. Det ble gjort noen statistikker med revisor, og alt pekte i den retningen. Da gikk vi til politianmeldelse, sier «Bønna».