Norwegian kansellerer flyvinger etter nei fra regjeringen

Norwegian ba om milliardbeløp fra staten, men ble nektet mer penger. Nå kansellerer flyselskapet 37 flyvinger i Norge onsdag.

FIKK IKKE STØTTE: Norwegian har varslet permitteringer og at fly settes på bakken.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Kanselleringene onsdag kommer etter at regjeringen mandag sa at de ikke ville gi mer støtte til Norwegian utover generelle støtteordninger.

– På grunn av regjeringens nei til å støtte oss videre, er vi nødt til å redusere operasjonen vår betydelig. Det betyr dessverre at 37 innenriksflyvinger er kansellert i dag, sier pressekontakt i Norwegian Christer Baardsen.

– Kunder som har bestilt direkte med oss og blir berørt av kanselleringer eller endringer, vil bli kontaktet av oss. Kunder som har bestilt gjennom et reisebyrå oppfordres til å ta kontakt med reisebyrået for informasjon om eventuelle endringer, sier Baardsen.

Norwegian er i fritt fall. Likevel har 38.000 nye aksjonærer strømmet til i år.

Permitterer 1.600 ansatte

Norwegian skal ha bedt regjeringen om mellom fire og fem milliarder kroner i støtte, sa kilder til E24 tirsdag. Næringsminister Iselin Nybø mente at å hjelpe flyselskapet ikke var ansvarlig bruk av skattebetalernes penger.

Etter at regjeringen sa nei til støtte permitteres ytterligere 1.600 ansatte i Norwegian, flere fly settes på bakken og selskapet skal kun fly innenriks i Norge.

Fra tirsdag av står 15 av 21 Norwegian-fly på bakken.

– Knyttneve i magen

Da Nærings- og fiskeridepartementet sa de ikke ville gi spesifikk støtte til bare Norwegian sa konsernsjef Jacob Schram at det var svært skuffende og opplevdes «som en skikkelig knyttneve i magen».

Flyselskapet søkte om penger for å klare seg gjennom vinteren og frem til situasjonen forbedrer seg for flybransjen.

Kvartalsrapporten tirsdag viste at Norwegian brukte 524 millioner mer i måneden enn de fikk inn i tredje kvartal. Under en pressekonferanse mandag sa Schram at selskapet ikke kan utelukke konkurs.

Norwegian permitterer 1.600 til etter regjeringens avslagKilder til E24: Norwegian søkte om fire til fem milliarder i statlig støtteTre veier ut av krisen for Norwegian (+)
Publisert: