Omfattende aksjon mot fiskerinæringen

To personer i Troms og Møre og Romsdal er pågrepet. I tillegg er det tatt ut siktelse mot fire selskaper, som følge av aksjonen.

KV «Bison» har lagt seg ved Karlsøybruket på Vannøya i Troms. I tillegg ligger KV «Barentshav» der og Fiskeridirektoratets bår «Fjorgyn». (Arkivfoto)
Publisert: Publisert:

Mannskaper fra politi, Kystvakt, Økokrim, Fiskeridirektoratet og Skatteetaten aksjonerer tirsdag mot flere lokasjoner i fiskerinæringen.

Nå melder politiet at to personer er pågrepet i henholdsvis Troms og i Møre og Romsdal, mens politiet har tatt ut siktelse mot fire selskap som et ledd i etterforskningen.

Årsaken er mistanke om brudd på fiskerilovgivningen i forbindelse med ilandføring av fisk, samt regnskapsovertredelser, opplyser politiet.

– Vi henter nå inn mer informasjon gjennom ransaking på fiskemottak, fartøy og diverse kontorlokaler, samt gjennom avhør av personer. Målet er at vi skal få dannet oss et godt grunnlag for videre etterforskning. Vi kan ikke utelukke at siktelsene blir utvidet til flere bestemmelser eller flere personer, sier politiadvokat Ronny Jørgensen.

– Omsetter for milliarder

Seniorrådgiver Anne Tove Sivertsen i Fiskeridirektoratet sier at på generelt grunnlag så rammer fiskekriminalitet fellesskapet og verdiskapningen i kystsamfunnene.

– Dette er en bransje som omsetter for mange milliarder kroner, og hvor det tidligere er avdekket regelverksbrudd. Det er derfor svært viktig at Skatteetaten og andre kontrollmyndigheter er tett på for å avdekke lovbrudd og sikre like konkurransevilkår, sier skattekrimsjef Erik Nilsen i Skatteetaten.

– Som en del av Økokrims arbeide med å forebygge og bekjempe kriminalitet i fiskerinæringen, bistår vi Troms politidistrikt under aksjonen, sier politiinspektør Roger Broen som leder av Bistandskoordinerende enhet i Økokrim til E24.

Troms politidistrikt, Fiskeridirektoratet og Skatteetaten holder felles pressekonferanse om aksjonen og etterforskningen på politihuset i Tromsø klokken 19.

Publisert: