Petter Stordalen tar over konkurshotell i Bergen

Petter Stordalens Choice tar over hotellet First Hotel Marin i Bergen etter Maribel-konkursen, mens Adolfsen-brødrene overtar First Hotel Victoria på Hamar. Dermed har alle hotellene etter konkursen fått nye drivere.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

De to siste hotellene etter Maribel-konkursen har nå funnet nye eiere, bekrefter bostyrer Egil Hatling til E24.

– Siste nytt fra i går kveld er at First Hotel Victoria på Hamar og First Hotel Marin i Bergen har fått nye eiere, sier Hatling.

Petter Stordalens Choice tar over First Hotel Marin, mens Adolfsen-brødrenes Norlandia tar over First Hotel Victoria på Hamar.

Bohandlingen av hotellene etter konkursen er dermed sluttført.

Dagens Næringsliv omtalte hotellovertakelsen først.

– Fantastisk beliggenhet

Choice har signert en leieavtale med gårdeier Realforum AS, og hotellet vil bli omgjort til et Clarion-hotell.

– Dette er et fantastisk hotell med en flott beliggenhet midt på Bryggen i Bergen. Det kommer til å passe bra inn i Nordic Choice-familien og jeg er glad for at vi i denne spesielle og tøffe tiden for turistnæringen får muligheten til å drive dette hotellet videre, sier Petter Stordalen i en pressemelding.

Choice har tatt over First Marin Hotel på Bryggen i Bergen.

Konsernet har tidligere bedyret dramatikken i reiselivsbransjen etter virusutbruddet, og Stordalen anslo i juni at hotellvirksomheten hadde tapt rundt en milliard.

Choice har fått 131 millioner i kontantstøtte etter virusutbruddet.

– Hotellovertagelsen i Bergen er et offensivt og langsiktig grep som ikke vil koste oss mye. Det vil tvert i mot bidra til vekst for Choice, sier administrerende direktør Torgeir Silseth i Choice.

Alle sju hotellene videreført

Hotellkjeden Maribel gikk konkurs i midten av juli. Konkursen rammet sju hoteller i Norge.

– Det er et stort, internasjonalt hotellselskap. I den første delen av bobehandlingen har jeg vært opptatt av å sikre arbeidsplasser for ansatte og hotellgjester, sier han.

Fire av hotellene ble overtatt av Asmund Haares hotelleiendomsselskap Host Hoteleiendom AS tidligere i uken.

– I helgen ble det inngått avtale med Host Hoteleiendom AS. De overtar driften av First Hotel Millennium, First Hotel Grims Grenka, First Hotel Breiseth og First Hotel Atlantica, forteller bostyrer Hatling.

I over ti år har Petter Stordalen forberedt seg på en krise – bare ikke denne

Avtalen som ble inngått i helgen sikrer i tillegg videre drift for ytterligere 34 hoteller i Sverige og Danmark, opplyser konserndirektør Anders Moe i Flying Elephant, som eier Host, i en e-post.

Torsdag ble det kjent at X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo blir tatt over av Adolfsen-brødrenes Norlandia.

- Det er ting som skjer i bransjen vår nå. Vi er ute og vurderer mye om dagen, og ser på muligheter slik vi har gjort både før og under coronakrisen, sier Morten Khars i Norlandia.

Hotellkonsernet tar over Maribel-hotellet på Hamar.

- Hamar er en interessant destinasjon. Vi kom i dialog med gårdeier og fant en modell for å samarbeide fremover. Jeg kan ikke si så mye om vilkårene i avtalen, men der en avtale myntet på å komme seg gjennom den tunge perioden vi er inne i nå. Vi har et langsiktig perspektiv på hotellet og bransjen fremover, sier han

Det siste hotellet First Hotel & Suites Oslo West ble tidligere i bobehandlingen ble tilbakegitt til gårdeier.

Flere år med regnskapsgjennomgang

Når gjenstår all normal bobehandling.

– Jeg skal blant annet gå gjennom regnskapet og transaksjonene som er foretatt før konkursen. Det er et stort og krevende arbeid som kan ta flere år, sier bostyrer Hatling.

Publisert: