Svensk råvaremilliardær omkom i ulykke

Eva Lundin gikk bort 1. juledag, 87 år gammel. Hun var enke etter Adolf Lundin, som grunnla Lundingruppen.

Eva Lundin bodde i Sveits de siste 55 årene av sitt liv. Her fra åpningen av auksjonshuset Bukowskis Moskva-kontor i 2008.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det skriver Dagens Industri, som får dødsfallet bekreftet fra Lundins barn.

«Det er med stor sorg vi er nødt til å meddele at vår mor, Eva Lundin, gikk bort 25. desember 2021 etter en ulykke på øya Mustique i St. Vincent og Grenadinene», skriver barna i en uttalelse til avisen.

Eva Lundin var født inn i den svenske industrifamilien Wehtje. De siste 55 årene av sitt liv bodde hun i Sveits.

«Hun var en kjærlig søster, kone, mor, mormor, farmor og oldemor. Eva etterlater seg sine fire barn med respektive familier samt de to søstrene, Olga og Pia,» skriver barna.

Eva giftet seg i 1957 med Adolf Lundin, som døde i 2006. Han etablerte i sin tid Lundingruppen, som i dag består av en rekke børsnoterte selskaper innen råvareindustrien.

Parets sønner Lukas og Ian Lundin har de siste årene ledet konsernet.

Lundingruppen er i Norge kanskje mest kjent for oljeselskapet Lundin Energy. Tidligere denne uken ble det kjent at Aker BP kjøper selskapets olje- og gassvirksomhet, og får Lundin-familien inn på eiersiden.

Totalt eier Lundin-familien aksjer i Lundingruppen for rundt 50 milliarder svenske kroner, ifølge aksjeeiertjenesten Holdings, skriver Dagens Industri.

Publisert: