Aker har kjøpt Aker Solutions-aksjene til Hitecvision

Oppkjøpsfondet har dermed solgt seg helt ut av oljeserviceselskapet. Aker kjøpte aksjene for over 800 millioner kroner.

Kjell Inge Røkkes Aker er største aksjonær i Aker Solutions, og kjøper seg ytterligere opp.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Hitecvision-kontrollerte North Sea Strategic Investments AS har solgt nesten 30 millioner aksjer i Aker Solutions, ifølge en børsmelding fredag morgen. Det representerer i overkant av 6 prosent av aksjene i Aker Solutions.

Aker har kjøpt alle aksjene Hitecvision-selskapet solgte, ifølge en annen børsmelding. Aker sitter dermed på 39,4 prosent av aksjene i Aker Solutions.

Med en pris på 27,1 kroner per aksje, er salget til sammen verdt 809 millioner kroner. Til sammenligning stengte Aker Solutions-aksjen på kurs 29,86 kroner torsdag ettermiddag.

North Sea Strategic Investments har med dette solgt alle sine aksjer i Aker Solutions.

Hitecvision vil selge Aker Solutions-aksjer verdt nesten 900 mill.

Oljeserviceselskapet Aker Solutions er kjent som en stor leverandør til olje- og gassindustrien verden over, og leverer alt fra plattformer til avansert undervannsutstyr (subsea). Aker var allerede før denne transaksjonen den klart største eieren i selskapet.

North Sea Strategic Investments er et investeringsselskap som Hitecvision har brukt til å eie oljeserviceselskaper notert på Oslo Børs. Selskapet eier aksjer i boligriggselskapet Prosafe for 276 millioner kroner, viser en oversikt fra Infront.

ABG Sundal Collier og Sparebank 1 Markets har vært tilretteleggere for Hitecvision-selskapet i forbindelse med nedsalget.

Publisert: