Bakkestreiken på Kastrup: SAS henter hjelp fra Norge og Sverige

Streiken blant SAS-ansatte som håndterer bagasjen på Københavns lufthavn skaper forsinkelser. Men andre ansatte og hjelp fra Norge og Sverige minimerer omfanget, ifølge Berlingske Tidende.

Et SAS-fly av typen Airbus A350–900 tar av fra København lufthavn Kastrup, oktober 2020.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Forsinkelsene for SAS-flyene ved Københavns lufthavn Kastrup skal nå være på 30 til 40 minutter, og køene ved bagasjeinnleveringen skal gli mer eller mindre som normalt, skriver Berlingske Tidende mandag formiddag.

– Vi tar i bruk administrativt personale og har innkalt ledelsen. Vi får også hjelp fra Sverige og Norge. Så det er folk som har andre jobber i organisasjonen som står der nede og håndterer bagasjen nå, og de sliter virkelig, sier pressesjef Alexandre Lindgren i SAS Danmark til avisen.

SAS-ansatte som håndterer bagasje på Københavns lufthavn fortsetter arbeidsnedleggelsen mandag selv om Arbeidsretten har gitt dem ordre om å innfinne seg på jobb, ifølge NTB.

Aksjonen har siden før helgen ført til store forsinkelser for flypassasjerene.

Søndag kom den danske Arbeidsretten fram til at streiken var tariffstridig, og at alle måtte gjenoppta arbeidet senest mandag morgen.

De streikende arbeiderne jobber for SAS Ground Handling (SGH), som håndterer bagasjen både for SAS og andre flyselskaper.

De SGH-ansatte har streiket siden lørdag morgen på grunn av misnøye med arbeidstider og lav lønn. SAS mener streiken er ulovlig og overenskomst-stridig.

Publisert: