76 siktet i omfattende bedragerisak

Etter over to år med etterforskning er 76 personer siktet i en av Norgeshistoriens største bedragerisaker. Kripos sier enda flere kunne vært siktet i saken.

Publisert Publisert

OMFATTENDE: I oktober i fjor ble 21 personer pågrepet i en stor samordnet politiaksjon. Senere er altså antall siktede økt til 76. Foto: NTB SCANPIX/FREDRIK VARFJELL (KRIPOS)

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Vi har begrenset oss til det vi mener vi har tid og kapasitet til å etterforske og iretteføre, sier politioverbetjent og etterforskningsleder Kjetil Tunold.

Les også

Kampen mot økonomisk kriminalitet må styrkes. Regjeringen må sørge for flere ressurser til Økokrim.

Sentralt i saken er det politiet mener er en kriminell gruppe på seks personer som i lengre tid har drevet alvorlig organisert kriminalitet, skriver Aftenposten. De skal ha fått tak i andre personers bankkodebrikker og brukt et stort nettverk til å begå svindel.

Gjennom omfattende etterforskning med en rekke ulike metoder så politiet noe større enn det som først fremsto som små bedragerier begått av ulike personer som ikke kjente hverandre, skriver avisen.

I oktober i fjor ble 21 personer pågrepet i en stor samordnet politiaksjon. Senere er altså antall siktede økt til 76.

Les også

Mens hun arbeidet i barnehage, lurte hun Nav for over 207.000

Flere av forsvarerne til de seks mest sentrale personene i saken sier det er for mye som er uklart og at ingen tiltale foreligger, og at det derfor er vanskelig å kommentere saken.

Forsvareren til en 34-åring som fremstilles som hovedmannen i saken, sier hennes klient ikke erkjenner å ha deltatt i en kriminell gruppe som har bedrevet lånebedragerier.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Tidligere bystyrerepresentant tiltalt for Nav-svindel

  2. Bankgigant idømt milliardbot for bedrageri i USA

  3. Far og son krigar mot ein av verdas største bankar

  4. Bøtelagt for å ha solgt giftige leker

  1. Økokrim