En utsettelse kan komplisere saken for Telenor og andreselskaper som mistet sine mobillisenser i landet i februar, da høyesterettkansellerte dem som følge av sterke mistanker om korrupsjon ved tildelingen.Telenors partner Unitech er blant de mistenkte.

Høyesterett har allerede utsatt fristen for å avvikleauksjonen, hvor lisensene skal deles ut på nytt, én gang. Spørsmålet er også omde vil godta nok en utsettelse.

For kort tid

Men regjeringen har innsett at man ikke rekker å få avvikletauksjonen innen utgangen av august. Dette blant annet fordi auksjonsdokumentethvor alle vilkår og betingelser er beskrevet i detalj, ikke ventes å bli klartfør rundt 27. august. Det blir for kort tid.

Tirsdag uttalte derfor en talsmann fra regjeringen at manvil spørre høyesterett om å fremskyve fristen til tidligst november, ifølgeReuters og flere indiske medier.— Slike forsinkelser er en sak som bekymrer oss, siden det vilforlenge usikkerheten vi opplever. Vi ber regjeringen om å avvikle auksjonen såfort som mulig. Inntil en utsettelse er godkjent må vi operere med de fristenesom foreligger pr. i dag, skriver Telenor i en kommentar.

Følg oss på Facebook!