Den midlertidige flertallsregjeringen i Hellas satt i nytt krisemøte i går kveld. Politikerne drøftet ytterligere kutt på 300 millioner euro (2,2 mrd. kr) i forsvarsbudsjettet, lønningene til statsansatte og pensjonene til ansatte i statsselskaper og banker, melder nyhetsbyrået Reuters.

Euromøte avlyst

Et varslet møte i dag mellom finansministrene i de andre eurolandene er avlyst, opplyser

Luxembourgsko statsminister Jean-Claude Juncker. Han leder eurogruppen av finansministrene i de 17 EU-landene med euro som fellesvaluta.

I stedet blir det en telefonkonferanse mellom finansministrene for å drøfte den siste utviklingen i Hellas.

Etter planen skulle finansministrene godkjenne den greske sparepakken og gi grønt lys for å utbetale nye kriselån. Uten nye kriselån fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) er Hellas går "konkurs" i neste måned.20. marsforfaller 14,5 milliarder euro (110 mrd. kr) i statsgjeld.Den greske statskassen er bunnskrapt.

"Konkurs"

I går kveld flommet det over med spekulasjoner på nettet om at Hellas har bestemt seg for å erklære landet "konkurs". Årsaken skal være manglende støtte fra et tilstrekkelig antall private långivere om å ettergi rundt en tredjedel av statsgjelden.

Den tyske næringslivsavisen Handelsblatt siterer sentralbankkilder som sier Hellas ikke har klart å sikre nødvendig støtte fra banker, forsikringsselskaper og andre private långivere om en frivillig gjeldsordning for å unngå teknisk konkurs.

Dypere nedtur

Mens redningsaksjonen pågår, ble det i går lagt frem nye tall som viser at gresk økonomi sank mer enn ventet på slutten av fjoråret. Samlet produksjon i landet (bruttonasjonalproduktet) falt 7 prosent fra fjerde kvartal 2010 til samme periode i fjor, opplyser EUs statistikkbyrå Eurostat.