• Det var en veldig høy pris, sier megler-leder.

123 kvadratmeter i Fyllingsdalen i Bergen høres kanskje ikke ut som opplegg til en vill budkrig.

Men da megler Tom Rosenlund fikk 5,1 millioner for et oppussingsobjektet i Nils Langhelles vei, gjorde han sitt beste salg i Fyllingsdalen etter seks års megling i bydelen, skriver BT.

Eneboligen gikk 1.250.000 kroner over prisantydning etter én visning, med et ungt par som vinnere.

«Unik beliggenhet»

Eieren er en eldre mann som er blitt syk og måtte flytte.

— Noen av dem som var på visning, anslo at oppussingen vil koste en million. Men beliggenheten er unik. Boligen ligger helt oppe på en kolle, og har fantastisk utsikt, sier Rosenlund.

Hele underetasjen må pusses opp. Det inkluderer et bad og to soverom. Det ene rommet mangler gulvbelegg, mens badet - som ikke engang var avbildet i annonsen - er en samling av murstein.

«I underetasjen er det foretatt rivingsarbeider på bad/wc samt enkelte innvendige skillevegger. Sanitærutstyret på bad/wc er demontert og og det står igjen løse elektriske rørledninger. Det gjenstår en god del arbeider...», heter det i taksten.

Over 40.000 per kvadratmeter

Megler Rosenlund mener også at kjøkkenet som er fra byggeåret 1981 er modent for å skiftes ut. Og vinduene er datert året før.

Allerede før de nye eierne kan gi seg i kast med oppussingen, har de betalt en kvadratmeterpris på 41.400 kroner.

— Det er veldig høyt, i hvert fall for et oppussingsobjekt i Fyllingsdalen. Jeg kommer ikke umiddelbart på noe høyere, sier leder i Vestlandet Eiendomsmeglerforening, Trond Lorentzen.

— Det har vært mange saker i det siste om salg langt over prisantydning og takst, og det kan virke i noen tilfeller som takstmann og megler ikke kjenner markedet godt nok. Derfor er jeg mer opptatt av kvadratmeterpris, og den er altså veldig høy her, sier Lorentzen.

Kan være rekord

Vestlandet Eiendomsmeglerforening har ikke en egen statistikk for eneboliger i bydelen, men salget kan være rekord.

— Det må ha noe med beliggheten å gjøre, og at det er få eneboliger i området. Du treffer folk som trives og vil bo i Fyllingsdalen og som vil ha noe større enn rekkehus. Når det kommer en enebolig med god beliggenhet, er det ikke unaturlig at det kommer mange på visning, sier Lorentzen.

Han har spådd en oppgang på seks prosent i boligprisene i år. Bare i januar var økningen på fire prosent.

— Det er typisk etter jul at selgerne henger etter, mens kjøperne er tidlig ute. Det er lite utbud og mange kjøpere. Da får du en del høye priser, men dette er ikke representativt for totalmarkedet. Jeg tror vi få en utflating nå, og holder på at det blir seks prosent opp, sier Trond Lorentzen.

Hvis du har tenkt å selge, har han følgende råd:

— Har du mulighet, er det bare å legge ut. Det er ingen grunn til å vente til våren.