Medlemslandene har dermed bidratt med over 150 milliarder kroner mer enn det IMF satte som mål i april. Det skriver NTB.

— Store og små land har strømmet til etter vår bønn om handling, og enda flere kan komme til å slutte seg til, sier IMF-sjef Christine Lagarde.

Krisefondet skal være med på å dempe effekten av den pågående eurokrisen. Pengefondet har som følge av bidragene nå har doblet sin utlånsramme.

Japan gir mest

Japan topper giverlista og har lovet 359 milliarder kroner til IMFs krisefond, etterfulgt av Tyskland som vil bidra med 327 milliarder kroner.

Kina alene vil stille 257 milliarder kroner til rådighet for fondet, melder nyhetsbyrået Xinhua. Det gir landet en tredjeplass på lista over landene som bidrar mest.

Frankrike har lovet 247 milliarder kroner og noe oppsiktsvekkende er det at kriserammede Italia har lovet å bidra med 185 milliarder kroner.

Deretter følger Spania som også står overfor alvorlige økonomiske problemer, men som likevel vil bidra med 117 milliarder kroner til IMFs krisefond.

Norge gir 56 milliarder kroner

Storbritannia, Saudi-Arabia og Sør-Korea har alle lovet 90 milliarder kroner til krisefondet, Belgia 79 milliarder kroner, mens Sverige, Brasil, India, Mexico, Russland og Sveits vil bidra med 60 milliarder kroner hver.

Norge har lovet å stille nærmere 56 milliarder kroner til rådighet for IMFs nye krisefond.