— Våre egyptiske brødre har bedt oss om å stoppe å skyte mot Israel. Vi har fortalt egypterne at vi går med på å bytte ro mot ro med Israel, sier Ayman Taha i Hamas.

Våpenhvilen er forhandlet fram av egyptiske meklere og trådte i kraft onsdag. Men det har vært omfattende uro og beskytning de siste dagene til tross for våpenhvilen, og i en kunngjøring lørdag sa Hamas' væpnede gren Qassam-brigadene at de vil bryte våpenhvilen og angripe Israel dersom ikke israelerne stanser sine luftangrep.

- Luftangrepene fra sionistregimet er nye forbrytelser. Møtt med forbrytelsene vil vi ikke forbli tause, het det i uttalelsen fra Qassam-brigadene.

Langvarig angrep

Luftangrepene begynte fredag kveld og var først rettet mot flyktningleiren Bureij på Gazastripen. Natt til lørdag og lørdag morgen ble det gjennomført flere nye angrep rettet mot mål lenger nord på Gazastripen, og en rekke mennesker ble såret.

I alt tre palestinere ble drept i luftangrepene.

Gaza-raketter

Israel sier målene for angrepene var to treningsleire drevet av Qassam-brigadene samt en kontrollpost, og at de var svar på over 20 palestinske raketter som ble skutt mot byen Ashkelon sør i Israel fredag og lørdag.

Minst én israeler ble ifølge den israelske avisen Haaretz såret i angrepene.

Slike rakettangrep kommer vanligvis ikke fra Qassam-brigadene, men fra andre, mindre væpnede palestinske grupper. Siden mandag er det avfyrt minst 150 raketter fra Gazastripen, og i alt fem personer er blitt såret i denne perioden.