Her gjør hun seg klar til å strippe

Chrystal kan tjene 70.000 kroner i måneden.

KLAR FOR KVELDEN: Chrystal har jobbet som stripper over hele Europa de siste åtte årene. Nå er hun i Bergen, og inviterer kritikerne til Dreams for å se på forholdene.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Chrystal møter oss i grå genser og jeansskjørt rett før åpningstid på omstridte Dreams showbar.

Hun er på strippeturné i Bergen. Om fem uker drar hun hjem til Budapest.

— Jeg kan tjene opptil 70.000 kroner på en måned og 8000 kroner på en god kveld. Alle land har ulike arbeidsvilkår. I Norge er de veldig gode. Jeg bor også i et fint hus og det føles nesten som hjemme, sier hun.

Les også

- Skal han saksøke meg? Det tror jeg ikke noe på

Les også

Storaksjon mot Dreams i natt

Daglig leder Geir Carlsen har ordnet intervjuet. Han vil vise at de ikke utnytter de ansatte.Skatt Vest og flere andre etater hadde kontroll på Dreams i høst. Bt.no får se skattseddelen til Chrystal og to andre jenter (se bilde til høyre).

Der står det at stripperne, som betaler 15 prosent i såkalt artistskatt, legger igjen mellom 7000 og 11.000 kroner i skatt per måned.

— Jeg vil ikke at de skal kunne ta oss på noe. Vi hadde full revisjon og kontroll fra de fleste etater i november. Lønnen registreres hos myndighetene. Et av hovedargumentene til kritikerne er lønnen, sier Geir Carlsen.

Vi har ikke hentet Chrystal i en lastebil på landsbygden i Ungarn

Han blir også anklaget for menneskehandel og trafficking.

— Vi har ikke hentet Chrystal i en lastebil på landsbygden i Ungarn. Jeg kan ikke snakke for andre, men vi gjør definitivt ikke det, sier han.

Stripper i åtte år

Chrystal har vært i Bergen flere ganger og har tenkt å komme igjen. Den ungarske kvinnen har vært i bransjen i åtte år. Denne gangen skal hun jobbe her i sju uker. Nå er det gått to uker.

Hun avfeier kritikken mot Dreams og Geir Carlsen. Kvinnefronten og Ottar er blant dem som mener at klubben bryter loven. Regjeringen ønsker også å granske strippeklubbene i Norge.

Carlsen varslet onsdag at han vil saksøke Agnete Strøm i Kvinnefronten og Ane Kristine Aadland i Ottar for å få kjent flere uttalelser døde og maktesløse.

De må komme hit og se hvordan det er

— De må komme hit og se hvordan det er. Og Geir - jeg liker ham. Det sier jeg ikke bare fordi han er sjef. Han er grei og korrekt, sier Chrystal.

Fem dager i uken

Hun jobber fra klokken 22 til 04 fem dager i uken. Etter å ha ordnet med sminke og kostymer før klubben åpner, holder hun minst tre danseshow.

Mellom øktene oppvarter hun kundene. Målet er å få dem til å legge igjen mest mulig penger.

Chrystal selv sier hun bare drikker alkoholfritt, men skåler gjerne hvis gjestene byr på Krüg Brut Grande Cuvee til 9800 kroner. Menyen er full av dyre drikkevarer.

Den ungarske jenten bor sammen med de andre jentene fra Dreams, i en bolig eid av Carlsen. Når hun ikke jobber eller sover, bruker hun tiden på yoga, matlaging eller sammen med kollegene.

— Jeg elsker å lage mat! Jentene er mitt sosiale liv her i Bergen og jeg har aldri møtt kunder utenfor klubben.

Ingen norske

Danserne på Dreams kommer fra hele Europa. I øyeblikket er det ingen nordmenn i aksjon, mens to er fra Ungarn.

De fleste stripperne oppholder seg i Norge mellom fire og åtte uker. Ingen av dem jobber fast.

Det hender kunder sier stygge ting

— Det er frisk luft her og folk er vennlige. Det hender kunder sier stygge ting, men det bryr jeg meg ikke om, sier Chrystal.

Så reiser hun også snart til Budapest med full lommebok for å lese til juss-eksamen. Hun har studert i et halvt år.

Kundene er forretningsfolk, utdrikkingslag eller guttegjenger.

— Jeg går til dem og snakker med dem. Vi kan snakke om alt, det er morsomt. Han betaler for drinkene. Det er også mange par som kommer hit. Damene er nysgjerrige. Så sitter vi og snakker alle tre, sier Chrystal.

«Kjæresten savner meg»

Hun har aldri strippet hjemme i Ungarn. Karrieren begynte med «en lang kontrakt» i Sveits. Så gikk turen til Malta, Tyskland, Frankrike, Tyskland og til slutt husker hun også et opphold i Italia.

— Jeg blir ikke trøtt av all reisingen, sier hun.

Men hjemme i Budapest venter kjæresten gjennom de to siste årene.

— Han savner meg, sier hun.

Hvis hun gifter seg og får barn, sier hun at hun vil fortelle om sin karriere.

— Jeg er ikke gift og har barn, men jeg har lyst til det senere. Jeg vil pensjonere meg og ha et normalt liv.

Tips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

ARTISTSKATT: Jentene kan ikke jobbe i Norge mer enn tre måneder om gangen. Bt.no har fått tre skattesedler som viser at de betaler fra 7000 til 11.000 kroner i skatt per måned (15 prosent skatt).
DAGLIG LEDER: - De sier at vi reiser på landsbygden og lokker med oss unge damer. Det gjør vi defintivt ikke, sier Geir Carlsen.
MENYEN: Du kan kjøpe kaffe for 38 kroner, mens den dyreste champagnen koster 9800 kroner.
Publisert: