Den store datafilen skal angivelig inneholde e-post tilhørende departementets statistikkavdeling, United States Bureau of Justice Statistics (BJS).

Filen skal sent mandag kveld ha blitt lastet opp på fildelingsnettverket The Pirate Bay.

Databasedump

I tillegg til statistikkbyråets interne e-post-korrespondanse, skal den store filen også inneholde en total databasedump av deres nettsted.

Det er foreløpig noe uvisst hvor stort omfanget av lekkasjen er, hva dataene inneholder og hvilken eventuell skade de kan gjøre, om de offentliggjøres.

BJS samler inn og analyserer all data og kriminalstatistikk for hele USA, inkludert hackerangrep.

Erklæring i video

I en video (link til YouTube) som angivelig skal komme fra Anonymous-nettverket, hevder de at BJS forsøkte å ta ned nettstedet og serverne sine da de oppdaget at de var under hackerangrep, men at det var for sent og at dataene allerede var lastet ned.

Zdnet.com har skrevet av det som blir sagt i videoen og lagt det ut på sine sider

I en offisiell uttalelse fra det amerikanske justisdepartementet, bekrefter de delvis at det har vært et angrep på byråets servere, ved at de etterforsker saken.

— Nettstedet har vært i drift hele tiden, mens departementets hovednettsted Justice.com ikke har vært berørt, sier en talsmann til teknologinettstedet zdnet.com.

Hacket Chicago-politiet i Nato-protest

En hackergruppe som skal være tilknyttet Anonymous-nettverket hevdet mandag at de har hacket datasystemet til politiet i Chicago, som en protest i forbindelse med Nato-toppmøtet som foregikk der i helgen.

Søndag morgen var Chicago-politiets nettsted nede, det samme var byens egen hovednettportal.

— Vi er klar over situasjonen og jobber nå sammen med de rette føderale myndigheter for å håndtere situasjonen, sa en talsmann for de lokale myndighetene til nyhetsbyrået Reuters