Krever 600 kroner for å skifte på sengen

Pluss 4000 kroner dagen for å sove i en tom seng.

Statoil har fått tillatelse til lugardeling på Statfjord B fram til 31. desember 2014. Foto: Harald Pettersen/Statoil

  • Erlend Skarsaune
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Forhandlingene mellom partene i oljesektoren fortsetter med uforminsket styrke etter at forrige streik endte i tvungen lønnsnemd.

Da var det pensjonsspørsmålet som var stridens eple. Nå har krangelen kommet til lugaren.

For fagforeningen Lederne, som representerer oljearbeidere, krever nå 4000 kroner dagen for at deres medlemmer skal dele lugar offshore. I tillegg krever fagforeningen en time overtid, det vil si 600 kroner, for å skifte på sengen. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Sover ikke samtidig

Når lugaren deles, sover de to som deler den om hverandre, og de befinner seg altså ikke i lugaren samtidig. Ordningen kalles for hotbedding fordi samme seng brukes, selv om mange lugarer har vendbare senger og uttrekkbare overkøyer.

Det er en ny forskrift fra 1. juli som har helt mer bensin på lønnsbålet. Forskriften slår fast at det skal kompenseres når det deles lugar offshore.

Men forskriften sier ikke hvor mye. LO og Oljeindustriens Landsforening er enige om at 750 kroner døgnet er en passende sum. Men andre fagforeningen mener altså at dette er altfor billig, siden oljeselskapene sparer mye på at to deler lugar fremfor å bygge større boligkvarter eller leie inn et såkalt «flotell».

Vil fortsette dialogen

Mens hovedvernombud i Statoil, Hans Fjære Øvrum er skeptisk til de nye reglene for lugardeling, mener Statoil at kompensasjon på 10 000 kroner for 14 dager er god.

— Nå ønsker vi å fortsette dialogen med de tillitsvalgte. Bruken av lugardeling representerer en del verdier. Det er viktig for oss å få gjort det planlagte arbeidet, sier informasjonssjef Ola Anders Skauby i Statoil.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Mest lest akkurat nå

  1. Rundt 15 kan ha deltaviruset: – Håper sterkt at dette ikke påvirker gjenåpningen

  2. To måtte på sykehus etter dette. Nå er mannen i 30-årene straffet.

  3. Byrådet i Oslo går av

  4. Syv nye smittede. Bergen får 50.000 færre doser i juli.

  5. «Det er på tide å bli sinte»

  6. – Å omdanne møkk til gass er så lønnsomt at det ikke er behov for statsstøtte