Krever 600 kroner for å skifte på sengen

Pluss 4000 kroner dagen for å sove i en tom seng.

Publisert Publisert

Statoil har fått tillatelse til lugardeling på Statfjord B fram til 31. desember 2014. Foto: Harald Pettersen/Statoil

  • Erlend Skarsaune
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Forhandlingene mellom partene i oljesektoren fortsetter med uforminsket styrke etter at forrige streik endte i tvungen lønnsnemd.

Da var det pensjonsspørsmålet som var stridens eple. Nå har krangelen kommet til lugaren.

For fagforeningen Lederne, som representerer oljearbeidere, krever nå 4000 kroner dagen for at deres medlemmer skal dele lugar offshore. I tillegg krever fagforeningen en time overtid, det vil si 600 kroner, for å skifte på sengen. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Sover ikke samtidig

Når lugaren deles, sover de to som deler den om hverandre, og de befinner seg altså ikke i lugaren samtidig. Ordningen kalles for hotbedding fordi samme seng brukes, selv om mange lugarer har vendbare senger og uttrekkbare overkøyer.

Det er en ny forskrift fra 1. juli som har helt mer bensin på lønnsbålet. Forskriften slår fast at det skal kompenseres når det deles lugar offshore.

Men forskriften sier ikke hvor mye. LO og Oljeindustriens Landsforening er enige om at 750 kroner døgnet er en passende sum. Men andre fagforeningen mener altså at dette er altfor billig, siden oljeselskapene sparer mye på at to deler lugar fremfor å bygge større boligkvarter eller leie inn et såkalt «flotell».

Vil fortsette dialogen

Mens hovedvernombud i Statoil, Hans Fjære Øvrum er skeptisk til de nye reglene for lugardeling, mener Statoil at kompensasjon på 10 000 kroner for 14 dager er god.

— Nå ønsker vi å fortsette dialogen med de tillitsvalgte. Bruken av lugardeling representerer en del verdier. Det er viktig for oss å få gjort det planlagte arbeidet, sier informasjonssjef Ola Anders Skauby i Statoil.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Vi får sårende spørsmål som ingen andre foreldre får

  2. Politiet frykter at gjengkriminelle fra Oslo søker tilflukt i Bergen

  3. Mannen gikk til psykolog og sa han ikke kunne jobbe. Retten mener han var arkitekten bak millionbedrageri mot Nav.

  4. Stein falt fra taket - tunnel ble stengt på E39

  5. – Denne gruppen bør betale mer skatt i koronakrisen

  6. Atle Kvamme aner ikke hvordan han ble smittet. Slik er det for nær halvparten av bergenserne som testet positivt.