Mandag fortalte Aftenposten.no om familien på Oppsal i Oslo, som ble frastjålet kjære fotominner og verdifulle smykker da «håndverkeren» Robert Kristoffer kom for å utføre oppussingsarbeid.

Også en mann i Oslo fortalte om sitt uheldige møte med svindelhåndverkeren, og de er ikke alene.

Nå forteller også en 38 år gammel mann bosatt på Ullern i Oslo om sin erfaring med svindleren. Mannen skulle få et tak malt i leiligheten sin tidligere i høst, og la ut oppdraget på mittanbud.no og Finn oppdrag.

Ga et godt inntrykk

Han fikk mange tilbud fra håndverkere, og flere var på befaring. Blant annet en mann som oppga å være norsk-polsk, og kalte seg Robert Maler.

Han ga et godt inntrykk, rundt 35-40 år, og presenterte seg som medlem av den engelske Guild Of Master Craftsmen.

Mannen kunne påta seg malejobben allerede dagen etter, skulle sende kontrakt samme kveld, og oppga en timepris langt under de andre håndverkerne.

— Jeg fikk mange tilbud, og han skilte seg ikke ut i mengden. I ettertid ser jeg jo at dette er naivt, og har sjekket at epost, firmanavn og adresse ikke stemmer overens, sier Oslo-mannen.

Han fikk heller aldri kontrakt som avtalt.

Klokker, verktøy og PC borte

Han ga nøkler til håndverkeren under befaringen, som skulle male taket neste morgen. Oslo-mannen var ikke hjemme da han kom, og da han kom hjem var maleren borte. Taket var malt, men ikke særlig godt.

Senere merket han at blant annet klokker, verktøy og en PC var borte.

Også et gammelt bankkort og et id-kort var borte, dermed hadde håndverkeren fått tilgang til personnummeret hans. Senere har han oppdaget at det er opprettet to telefonnumre i hans navn.

— Jeg har vært veldig naiv, men hadde dårlig tid og valgte dessverre feil håndverker, sier Oslo-mannen.

På hjemmesidene til mittanbud.no advarer de mot å styre unna en mannen med de mange aliasene.

Håvard Bungum, daglig leder i Mittanbud.no, har kjent til mannen i et par år, og har gjort mye for å forsøke å stenge ham ute.

Mye billigere enn de andre

Også Geir Magnus Knardahl fra Oslo har fått tilbud fra en håndverker som kalte seg Kristoffer Robert, men reagerte blant annet at referansene hans ikke virket troverdige, at e-post og firma han jobbet for virket å komme fra to forskjellige adresser og at han kontaktet ham utenfor mittanbud.nos svarjeneste.

Prisen han oppga var også ca. 70 prosent rimeligere enn tilsvarende anbud fra andre.

— Han signerte kontrakten med løkkeskrift font fra Word, beregnet langt færre timer for å gjennomføre arbeidet enn de andre håndverkerne jeg hadde vært i kontakt med, og virket utålmodig etter å komme i gang. Han sendte flere SMS-er for å purre på når han kunne starte arbeidet, opplyser Knardahl, som på grunn av alle disse eksemplene valgte å takke nei til tilbudet.

Følg Aftenposten Bolig på Facebook