Dataangrep mot Norges største IT-konsulentselskap

Sopra Steria har blitt utsatt for et dataangrep, inkludert den norske virksomheten.

SENTRALT: Her i Oslo sentrum er det skandinaviske hovedkontoret til Sopra Steria. Denne uken oppdaget selskapet et dataangrep som berører avdelinger i flere land.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Angrepet ble oppdaget ved hovedkontoret i Frankrike natt til onsdag, og har ført til umiddelbare tiltak for å begrense potensielle skader.

«Sopra Steria hjelper store private selskaper og offentlige virksomheter med å ta digitalt lederskap», står det på den norske nettsiden deres.

I Norge er noen interne, administrative IT-systemer berørt av dataangrepet, opplyser markedsdirektøren for Skandinavia til E24.

– Per nå har vi ingen mistanke om at kundene våre er berørt. Vi er føre var, har kontaktet myndighetene og sendt informasjon til våre kunder. I tillegg har vi bedt våre ansatte om å ikke koble sine Sopra Steria-enheter til kundenes nettverk, sier markedsdirektør Kristin Blix-Elton.

Les selskapets melding om dataangrepet på Business Wire

«Business as usual»

Hovedkontoret for Sopra Sterias skandinaviske virksomhet er i Posthuset i Oslo. I tillegg har de kontorer i Stavanger og Trondheim.

Totalt jobber 1.800 personer for selskapet i Norge. Kundene er offentlige kjemper som Oslo kommune og Forsvaret, i tillegg til større bedrifter.

– Dette er i en tidlig fase og vi vet ikke omfanget ennå. Men vi er ikke veldig berørt og driver «business as usual», sier Blix-Elton torsdag formiddag.

I etterkant av denne uttalelsen presiserer hun at selskapet likevel ikke går helt som vanlig ettersom de håndterer et internasjonalt dataangrep.

Globalt har Sopra Steria 46.000 medarbeidere i 25 land. Konsernet hadde en total omsetning på 48 milliarder kroner i 2019.

Publisert: