Rederiet Höegh LNG har slått seg opp på å frakte naturgass, eller såkalt LNG, i spesialbygde tankskip. Torsdag meddelte selskapet at de vurderte å gjennomføre en rettet emisjon — utstedelse av nye aksjer - for å hente inn ferske penger.

I en børsmelding fredag morgen skriver selskapets ledelse at de har hentet inn 1,2 milliarder kroner i en vellykket emisjon. Totalt har det blitt utstedt 22.641.509 nye aksjer med en verdi på 53 kroner hver.

De ferske pengene skal brukes til å finansierere eksisterende og nye transportskip.

— Vi er veldig fornøyde med å ha gjennomført denne kapitalinnhentingen som støtter selskapets vekststrategi. Støtten fra eksisterende aksjonærer og interessen fra nye investorer har gitt over en bredere aksjonærbase og styrket vår finansielle posisjon. Dette styrker vår kapitalbase ytterligere og forsterker vår posisjon i en voksende LNG-industri, skriver Höegh LNG-direktør Sveinung Støle i børsmeldingen.

Selskapet skriver i en separat melding at de har utløst en opsjon på en nytt skip som skal leverer fra Hyundai-verftet i Sør-Korea. Det nye skipet vil bli levert i 2014.