Etter at han fikk 1,355,370 inn på kontoen, skal han ha overført 700.000 kroner kroner til seg selv, og så brukte han 421.500 kroner på seg selv og andre, skriver Politiken.dk.

Mannen som i danske aviser blir kalt «den grønlandske Robin Hood», ble først frikjent i den laveste rettsinstansen før han ble dømt i Grønlands landsret. Og fredag ble oppretthold dansk høyesterett dommen og dømte mannen til 100 timers samfunnstjeneste for «ulovlig omgang med hittegods».

Mannen bor i den sør-grønlandske lille byen Nanortalik som har omtrent 1500 innbyggere.

Spanderte handlevogner

Til sammen 421.500 kroner greide han å bruke både på seg selv og andre før misforståelsen ble avslørt. En båt og en datamaskin kjøpte han til seg selv. Alle familiemedlemmene hans fikk mobiltelefoner, mens han på lokalbutikken fylte opp handlevogner med mat til folk han mente trengte det.

Ifølge dommen skal også varene han kjøpte konfiskeres, skriver den grønlandske avisen Sermitsiaq.

Mente han hadde vunnet i tysk lotto

Mannen har forklart at han trodde at pengene kom fra et tysk lotteri. Men Grønlands landsrett avviste det ifølge Politiken, fordi mannen sist skal ha deltatt i det lotteriet fire år før han fikk pengene.

Han har også forklart at det i tilknytning til de 1,3 millioner danske kroner han fikk, stod det blant annet ordet «tømrerarb.», og at han da trodde at pengene var tilknyttet et hus han hadde vunnet.

Årsaken til at mannen plutselig ble millionær, var enkelt og greit en tastefeil av både banken og det danske folkeregisteret.

Grønlenderen er også dømt til å ta i mot psykiatrisk behandling samt behandling mot alkoholisme.