Den 24-årige mannen kjente ikke kvinnen som han først stjal mobiltelefonen til, og deretter voldtok henne der hun bodde i august i fjor. Episoden skjedde etter at kvinnen hadde vært på byen og var på vei hjem. Rettsaken gikk denne uken for Bergen tingrett.

Truende

Da hun var i nærheten av sin egen bolig, merket kvinnen at 24-åringen var ved siden av henne. Han ble fortalt at han ikke fikk være med henne hjem, og etter en stund forlot 24-åringen stedet. Men kvinnen merket da at mobiltelefonen hennes var borte. Hun åpnet døren og ropte til mannen at han måtte gi tilbake telefonen. Han gjorde det, men kom inn i trappegangen og kvinnen følte situasjonen såpass truende at hun løp opp trappene til sin egen leilighet. 24-åringen var rett bak da døren ble låst opp, og han dyttet henne inn i leiligheten, ifølge kvinnens forklaring.

Låste seg inne

Hun har videre forklart at mannen begynte å ta av henne klærne og at hun prøvde å gjøre motstand. Men det endte med at han voldtok henne i stuen. Hun kom seg etter hvert inn på toalettet og fikk låst døren. Den dømte 24-åringen skal ha forsøkt å få opp døren til toalettet, men lyktes ikke med det.

Han forlot leiligheten etter en stund og det viste seg at han hadde stjålet med seg flere gjenstander som tilhørte kvinnen og hennes søster.

24-åringen hadde en helt annen historie om hendelsen, men ble ikke trodd i retten. Han har innrømmet straffeskyld når det gjelder tyveriene, men nektet seg skyldig i voldtekt.

Dommen lyder på tre år og seks måneders fengsel, med fradrag for varetektstiden. Han ble også dømt til å betale kvinnen en oppreisning på 125.000 kroner.