2.460.000 nordmenn får igjen på skatten. Og siden streiken i YS Stat er avblåst, kommer skattepengene som beregnet i juni.

1600 ansatte i Skatteetaten har vært i streik en drøy uke. 1500 av dem er tilbake på jobb i morgen. Selv om ca 75 ansatte fremdeles er i streik, regner både YS stat og Skatteetaten med at de som venter på skattepenger til sommeren får pengene sine.

— Ja, skatteoppgjøret går som forventet, sier Jens Christian Batt, rådgiver og leder av konfliktutvalget i YS Stat.

Dette bekrefter Kommunikasjonsdirektør Astrid Bugge Mjærum i Skattetaten.

— Så lenge de fleste ansatte i skatteetaten er på plass fra i morgen av, skal dette gå bra og skattepengene bli sendt ut, sier hun.

Det er ca 2.460.000 av oss som får igjen på skatten, og i snitt får vi 11.496 kroner. Det er rundt en tusenlapp mer enn året før.

I følge Skatteetaten er oppgjøret for de fleste lønnstakere og pensjonister klart fra mandag 25. juni. Det blir løpende skatteoppgjør frem til oktober.

— Skattytere med kompliserte økonomiske forhold vil måtte vente til oktober med å få skatteoppgjøret sitt. Det samme gjelder dem som av ulike årsaker tas ut til kontroll, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten, Astrid Bugge Mjærum.