Det Norske Oljeselskap meldte i dag fra om at administrerende direktør Erik Haugane kommer til å fratre sin stilling i løpet av 2013.

I henhold til en avtale med styret fra 2005, plikter administrerende direktør å fratre stillingen etter fylte 60 år dersom styret ber om det. For fratredelse før 67 år skal han ha en kompensasjon tilsvarende 70 prosent av lønn frem til pensjonsalder, skriver aftenbladet.no.

70 prosent lønn

Styret forventer fratredelse i løpet av 2013 og fra da av vil Haugane motta 70 prosent lønn frem til fylte 67 år.

— Hvor lang tid dette vil ta vet vi ingenting om, sier kommunikasjonsdirektør Torgeir Anda på spørsmål om hvor snarlig en overgang vil forekomme. Anda vil ikke svare på om det vurderes interne eller eksterne kandidater, eller om det allerede er identifisert noen etterfølgerUt i fra Det Norske sitt årsregnskap fikk Erik Haugane 3 millioner i lønn av en samlet godtgjørelse på 3,6 millioner kroner i 2010. Verdien av sluttpakken kan dermed være så mye som 15 millioner kroner.

Spisser mot utbygging

Styreleder Svein Aaser begrunner lederskiftet med at selskapet står ovenfor en ny fase med utbyggingsprosjektene Jette og Ivar Aasen, som vil komme i produksjon i henholdsvis 2013 og 2016, ifølge aftenbladet.no.

Erik Haugane er utdannet geolog ved Universitet i Tromsø, og har hovedsaklig bakgrunn fra letevirksomhet.

I 2011 ansatte selskapet sivilingeniøren Bård Atle Hovd som utbyggingsdirektør. Hovd gikk fra en stilling som ansvarlig for prosjektutvikling og PUD for Eldfisk II i ConocoPhillips.