New Jersey-guvernør Chris Christie er kjent for sin tøffe tone og rett-fra-levra-talemåte. Men guvernøren måtte ta til tårene denne helgen, da han endelig fikk klem og varmende ord fra sitt største idol.

Situasjonen som brakte frem tårene oppsto da han snakket med president Barack Obama om stormrelaterte spørsmål på telefonen. Obama hadde sendt telefonen videre til ingen ringere enn Bruce Springsteen, som satt ved siden av ham.

New Jersey-artisten Bruce Springsteen er en av USAs aller mest populære artister. Han er kjent for en rekke tekster som omhandler hjemstaten. Springsteen har både i denne og forrige valgkamp vært en av demokratenes viktigste artistiske støttespillere.

Ifølge nyhetsbyrået AP fikk Christie også en klem av Springsteen under fredagens støttekonsert for stormofrene, og dette er altså første gang rockeren anerkjenner den konservative guvernøren.

Emosjonelt møte

Christie ser på seg selv, ifølge AP, som en av The Boss' aller største fans og har vært på over 130 Springsteen-konserter.

Etter klemmen og de varmende ordene, gitt via Obamas telefon, gikk Christie hjem og gråt. Han omtaler møtet med Springsteen som et stort høydepunkt i en tøff tid.

— Vi klemte og han sa til meg: «Det er offisielt, vi er venner», sa Christie til New York Times.

Som New York Times skriver, har Christie i flere år vært åpen om sin kjærlighet for Springsteen. Han har klaget, på Jimmy Fallons populære TV-show, over at artisten har vist ham en kald skulder og aldri invitert ham backstage.

Nå har altså de to markante Jersey-skikkelsene funnet tonen.

Til New York Times fortalte Christie videre at presidenten på telefonen, før han satte over til Springsteen, hadde sagt at det i vanskelige tider er bare én ting som er bedre enn en Jersey-fyr — og det er to Jersey-fyrer, med klar referanse til de to nye vennene.

Kritikk av Christie

Christie er i valgkampens siste dager blitt kraftig kritisert av anonyme partifeller og konservative kommentatorer for å ha gitt for åpenlys støtte til Romneys utfordrer i presidentvalgkampen.

Christie har avfeid kritikken med at hans viktigste jobb er å ivareta New Jerseys interesser, og at Obama har gjort en god jobb for hans delstat og dens innbyggere siden orkanen Sandy rammet kyststaten hardt.