Windows Phone skal ha klart å kare til seg en markedsandel på hele 7 prosent, på bare to måneder i det enorme landet. Det skal bety at de går forbi Apples iOS-plattform, men fortsatt ligger bak Googles Android, skriver nettmagasinet Mobile&Apps. De refererer til en kilde i Microsoft Kina, og tallene skal gjelde salget av smarttelefoner i april og hittil i mai måned. Kjente mobilbloggere trekker imidlertid tallene i tvil.

I mars ble det klart at Kina hadde passert USA i antall nye Android— og iOS-mobiler, noe som gjør dem til verdens raskest voksende smarttelefonmarked.

Forbi - tidligere enn ventet

Tidligere tall fra analyseselskapet IDC, har anslått at Windows Phone ville ha en markedsandel i Kina ved årets utløp på 7,5 prosent, men at Apple da fortsatt skulle være større.

Analysen anslo at Windows Phone ville vokse til 15 prosent ved utgangen av 2013, og at de først da ville ha tatt igjen Apples, som var anslått å ville ligge på 13,5 prosent på samme tidspunkt.IDC-analytiker Teck-Zhung Wong sier til International Business Times at de forventer at Android vil ha en andel på hele 70 prosent.

Men allerede nå kan de altså vise seg at telefoner med Microsofts plattform selger såvidt litt bedre enn Apples, da iOSs markedsanvdel i samme peirsode skal ligge på 6,5 prosent.

Microsoft har lenge hatt et uttalt mål om gå forbi også Android, og bli nummer én i det kinesiske markedet.

Tar opp kampen

Samtidig skal tall fra Russland, som også er et stort og fortsatt voksende mobilmarked, vise at Windows Phone også der skal ha blitt større enn Apples plattform.

Nokia, som har tapt store markedsandeler i smarttelefonmarkedet de siste årene, kan dermed være på vei tilbake med det tette samarbeidet med nettopp Microsoft om Windows Phone-telefoner.Samtidig har Microsoft pre-lansert en beta-versjon av sin nye Windows 8-plattform, som har mye av den samme ”ta og føle”-opplevelsen som Windows Phone. Planen er å gi den samme brukeropplevelsen på PC, nettbrett og mobil.

Har du prøvd, og i så fall hva synes du om Windows Mobile? Si din mening i kommentarfeltet under.