45-åringen skal ifølge tiltalen ha utført tjenester for festivalen som hun fakturerte for gjennom et enkeltpersonsforetak, skriver fvn.no.

Tre uker etter at festivalen ble slått konkurs skal 45-åringen ha søkt om å få utbetalt 117.340 kroner fra Nav lønnsgaranti. Ifølge tiltalen skal 45-åringen ha opplyst til bostyrer Kai Knudsen at hun var ansatt i festivalen. Knudsen oppdaget senere at dette ikke var tilfelle, da han fant dokumentasjon på at kvinnen hadde fakturert for sine tjenester gjennom enkeltpersonsforetaket. Knudsen varslet da Nav, slik at søknaden ble avslått.

«Forholdet er grovt, fordi handlingen ville ha voldt betydelig økonomisk skade», skriver politiadvokat Hilde Almåsstø i tiltalebeslutningen.

Festivalsjef Arild Buli er tiltalt for medvirkning til det samme forholdet, ettersom han skal ha skrevet en lønnsavtale med kvinnen en måned etter at festivalen var avsluttet. Både Buli og kvinnen har i avhør nektet straffskyld for forholdet.

Rettssaken mot Arild Buli, som er tiltalt for flere andre forhold i forbindelse med konkursen, starter i Kristiansand tingrett 15. oktober. Fire dager er satt av til saken.