Hotellkongen Olav Thon har investert 90 millioner i Bjørneparken i Flå i Hallingdal. I år fyller parken 15 år, og i den anledning har Thon en liten rolle i Dyrene i Hakkebakkeskogen som har premiere på Flå lørdag.

I første akt prøver Klatremus å få Mikkel rev til å sove ved å synge en vuggesang. Han lykkes ikke med det, men så ser han at Olav Thon sitter i salen, og foreslår at kanskje han kan hjelpe til.

Thon kommer opp på scenen og synger: So ro, lillemann nå er dagen over. Alle mus i alle land ligger nå og sover. So og ro og tipp på tå, sov min vesle pode. Reven sover også nå med halen under hodet».

Da sovner Mikkel rev.

– Et fantastisk stykke

Thon synes det er moro å være med på premieren.

– Dyrene i Hakkebakkeskogen er et fantastisk stykke. Egner kan vel regnes som en av de store klassikerne i Norge.

Han kommer selv fra Hallingdal og synes det er morsomt å kunne gi noe tilbake.

– Har du noe tidligere skuespillererfaring?

– Er ikke hele livet et skuespill? Jeg tror nok det. Men jeg har tross alt vært med på en forestilling som het «Har du lyst har du lov», som gikk på Chat Noir. Det sang jeg en sang en vise om Hallingdal. Thon synger et lite utdrag fra visen: Nei, aller skal jeg gløyma at jeg kjøm fra Hallingdal.

Thon ga Brugg en badedam

Det er fem år siden Thon engasjerte seg i Bjørneparken. I første omgang ga Thon en badedam til bjørnen Rugg i Bjørneparken. Så fant han ut at han ville investere mer i parken, og kjøpte like godt hele Bjørneparken. Han investerte da 20 millioner kroner til å bygge nye bygg og utvide parken.

– De siste fem årene har Thon investert 90 millioner i Bjørneparken. Nå har vi 16 forskjellige dyrearter og over hundre dyr tilsammen. Parken er tilrettelagt for funksjonshemmede og vi har mange nye bygg, sier sier daglig leder i Bjørneparken, Georg Grimeli.

Etter at Thon investerte i parken har besøkstallene økt fra 20–30 000 til 70 000 i året. Da han overtok var det 4–5 bygg i parken, nå er det over 30 bygg.

– Målet er å bli den største dyreparken i Skandinavia, og vi skal kun ha dyr som finnes i Norge, sier Grimeli.

nordis.tennes@aftenposten.no