Statoil har beskrevet 2011 som det store leteåret da selskapet blant annet gjorde rekordstore funn som Johan Sverdrup i Nordsjøen og Skrugard i Barentshavet. Peregrino-funnet i Brasil var også med i regnskapet for i fjor. Men 2012 blir enda bedre, skriver Stavanger Aftenblad.

Letesjef på norsk sokkel, Gro Gunleiksrud Haatvedt, sier at Statoil nå får full gevinst for innsatsen og de investeringene de har gjort.

— Det går mot et nytt rekordår, der både norsk og internasjonal sokkel bidrar godt, sier Haatvedt, som opplyser at Statoil planlegger å bore mellom 60 og 80 nye brønner på norsk sokkel fram til 2014.

Milliarder av fat

Ressursanslagene fra fjorårets leteaktivitet for Johan Sverdrup ligger på mellom 1,7 milliarder og 3,3 milliarder fat oljeekvivalenter. I tillegg er anslagene for Skrugard-funnet i Barentshavet på mellom 200 og 300 millioner fat oljeekvivalenter.

— Året har vært veldig bra på norsk sokkel. Vi har gjort funn i Havis, i King Lear og vi fant betydelige volumer på Geitungen, som trolig vil bli inkludert i Johan Sverdrup, sier Haatvedt.

Foreløpige volumanslag totalt for Skrugard- og Havis-funnene ligger i størrelsesorden 400-600 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

Oljeprisen ligger nå på rundt 109 dollar pr. fat.