Forbrukertilliten i USA steg til det høyeste nivået på syv måneder i september, melder Bloomberg. Indeksen som viser forbrukernes forventninger til blant annet sysselsetting, næringsliv og inntekstutvikling endte på 70,3 opp fra 61,3 forrige måned.

Fasiten ble bedre enn selv de mest optimistiske økonomene hadde trodd. Analytikerne Bloomberg hadde snakket med på forhånd ventet at indeksen ville komme inn på 63,1. Dette kan være godt nytt for president Barack Obama forut for valget i november.

Boligprisvekst i USA

Tirsdag ettermiddag kom også tall som viser at boligprisene i 20 byer i USA økte 1.2 prosent fra juli 2011 til juli i år. Ifølge estimater hentet inn av Bloomberg var det på forhånd ventet at prisene ville øke 1,1 prosent i perioden.

S&P/Case-Shiller-indeksen er basert på et tre måneders gjennomsnitt og oppgangen fra juli i fjor til juli i år er den største oppgangen på 12 måneder siden august 2010.

— Vedvarende økende huspriser gir vekst til husholdningenes velstand, forbedrer forholdene for boligsalg ved at selgere blir mer komfortable med å selge, utlånerne blir mer villige til å låne ut og letter presset på lokale budsjetter ved at inntektene fra eiendomsskatt øker, sier Jonathan Basile, økonom i Credit Suisse i New York, ifølge Bloomberg.

Draghi i Berlin

Sjefen for den europeiske sentralbanken, Mario Draghi, holdt tirsdag ettermiddag en tale i Berlin hvor han også har hatt samtaler med den tyske forbundskansleren Angela Merkel.

I talen sa Draghi at han ser tegn til optimisme i eurosonen fordi landene nå iverksetter tiltak for å reformere deres økonomier.

Han uttalte at å ikke gjøre noe er den største risikoen, det er derfor sentralbanken tidligere lanserte planen om å kjøpe et ubegrenset antall statsobligsjoner i euroland i krise.