Vel en kvart million islendinger hadde det i sin makt å bestemme om Ólafur Ragnar Grímsson skulle bli sittende, eller om den politisk uerfarne trebarnsmoren Thora Arnórsdóttir skulle ta plassen hans.

Etter at fem av de seks valgkretsene var opptalt en times tid etter at valglokalene stengte, var det klart at populære Ólafur Ragnar hadde 52,5 prosent av stemmene og derfor tar fatt på sin femte periode som president.

— Dette har vært en verdifull erfaring. Nå tar jeg ferie, konsentrerer meg om min nye datter og andre barn og tenker på hvordan jeg kan gjøre meg nytte av erfaringen. Å få over en tredel av stemmene har overveldet meg, sa den 37 år gamle høyt respekterte radiojournalisten Thora Arnórsdóttir som fikk 33,2 prosent

Hun ledet i begynnelsen av valgkampen og avbrøt sin kampanje noen uker i mai for å sette sitt tredje barn til verden..Thora, som er uten politisk erfaring, hadde som hovedargument i valgkampen at Island trenger forandring etter 16 år med samme president. i presidentboligen Bessastadir.

Den 69 år gamle sosialistveteranen Ólafur Ragnar hadde egentlig tenkt å gi seg, men etter at 30.000 mennesker undertegnet et opprop der de ba ham fortsette, ombestemte han seg.

Islands president har tradisjonelt bare symbolske og representative oppgaver, men Ólafur Ragnar brøt med tradisjonen da han to ganger nedla veto mot Icesave-avtalen om tilbakebetaling til britiske bankkunder som tapte pengene sine etter den islandske bankkollapsen.

Thora Arnórsdóttir hadde på sin side lovet å holde seg unna politikken og representere alle islendinger.