Streik kan tømme bensinstasjonene for drivstoff

Bensinstasjoner over hele landet er blant dem som rammes av en streik dersom partene i godssektoren ikke kommer til enighet innen midnatt mandag.

Publisert Publisert
  • Frøydis Braathen
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

En eventuell streik vil påvirke transport av drivstoff til bensinstasjoner over hele landet. I tillegg vil det ramme transport av mat til butikker på Vestlandet og transport av stykkgods, som for eksempel bildeler.

Dersom forhandlingene ender i konflikt er i første omgang 22 bedrifter og rundt 1000 yrkessjåfører varslet tatt ut i streik. Blant dem som er varslet tatt ut i streik er sjåfører som frakter drivstoff til bensinstasjonene.

— Vil merkes

Informasjonssjef Bjørn Sandnes i Norsk Transportarbeiderforbund tror det ikke vil gå upåaktet hen dersom det blir streik.

— Det vil helt klart merkes, sier Sandnes til Aftenposten.no.

Vil ha nytt lønnssystem

Yrkestransportarbeiderne har helt siden i fjor høst diskutert et nytt lønnssystem med arbeidsgiversiden.

Sjåførene krever et lønnssystem der kilometergodtgjørelsenbortfaller, og tas ut i høyere timelønn, samt at sjåførene skal ha bådeovertids- og ubekvemstillegg slik andre arbeidstagere har.

Transportbedriften Gran Talarud er ett av to selskaper varslet tatt ut i streik som driver med transport av drivstoff for oljeselskapene. Av deres 200 yrkessjåfører vil nærmere 60 tas ut av drift, opplyser viseadministrerende direktør Vidar Myrvoll.

Følg Aftenposten Jobb på Facebook

Publisert