Stein Erik Hagens familieselskap Canica fikk i går komme inn som eneste nye aksjonær i den omstridte emisjonen til solenergiselskapet Rec.

Selskapet får kjøpe Rec-aksjer med et prisavslag verdt 47 millioner kroner, og sitter dermed igjen med en diger gavepakke.

Emisjon innebærer at aksjekapitalen i et aksjeselskap blir forhøyet. Dette skjer normalt ved å utstede nye aksjer i selskapet.Forvalter Jan Petter Sissener stiller seg meget kritisk til prosessen rundt Rec-emisjonen, skriver Dagens Næringsliv.

Sisseners selskap fikk tildelt aksjer for 14 millioner kroner i den første emisjonen men null i den andre. Han er meget kritisk til at aksjonærer i og rundt styret tilgodeser seg selv. Styreleder i Rec, Jens Ulltveit-Moe fikk tredoblet sin eierandel i selskapet etter emisjonen.

— Uryddig

— Det er meget uryddig at en styreformann til de grader tillgodeser seg selv, sier Sissener til DN.

Rec-aksjen ble i går handlet til rundt 2,1, kroner på Oslo børs, mens emisjonen skjer til en rabattert kurs på 1,50 kroner per aksje. Ulltveit-Moe avviser kritikken:

–Jeg var en tidlig ankerinvestor, og instrumentell for å på plassfinansieringspakken. Da det ble overtegning i den siste emisjonen, ble minregning redusert til 30 prosent. Det synes jeg er mye, sier Ulltveit-Moe.