Mens opposisjonspartienes næringspolitiske talspersoner sto i Vandrehallen onsdag formiddag og forlangte at han skulle komme til Stortinget og forklare seg om sin rolle i prosessen rundt salget av TV2, satt Giske i fred og ro i Stortingets kinosal.

Her innledet han til debatt om fremtidige muligheter for norsk treforedlingsindustri på et seminar sammen med landbruksministeren.

Flere medier har skrevet at Giske på NHO-konferansens nachspiel på utestedet Lorry natt til fredag skal ha gitt uttrykk for sin misnøye med salget, og at han skal ha sagt til flere tilstedeværende at han ikke ville ha Harald Nordvik som styreleder i Telenor hvis A-pressens aksjer i TV2 ble solgt til utlandet.

— Det er rett og slett usant

Onsdag slår Giske tilbake, og avviser at han har sagt noe slikt:

— Det er absolutt ingen som kan bekrefte dette, for det er rett og slett usant, sier Giske kort tid etter at opposisjonen forlangte en redegjørelse fra ham.

- Hvem har interesse av å spre slike rykter?

— Det vet jeg ikke, svarer Giske.

- Kan du ha sagt noe som kan ha blitt feiltolket?

- Overhodet ikke. Jeg satt jo stort sett sammen med Bernander hele kvelden, og han sier at Telenors salg av TV2 ikke var et tema, sier Trond Giske videre.

Når han blir konfrontert med at de borgerlige partiene ber ham redegjøre for Stortinget om hvordan han har håndtert prosessen rundt salget av TV2, sier næringsminsteren følgende:

— Stortinget skal alltid få den informasjonen de ber om.

Og:

— Det er akkurat somjeg har gitt uttrykk for hele tiden. Vi har gitt uttrykk for en sterk skepsis, men sagt at det er opp til selskapet å bestemme.

Om ryktene hva som skal ha blitt sagt på Lorry, sier næringsministeren følgende til Aftenposten onsdag:

- Dette er kategorisk usant. Det må være mulig å være uenig i utflagging av TV2 uten å bli utsatt for en usann ryktespredning.

Stormløp

Det var sist torsdag at Trond Giske ifølge Dagens Næringsliv var så misfornøyd med planene om å selge TV2 at han brukte NHOs årskonferanse samme dag til å starte et stormløp mot planene. Overfor deltakere fra LO, næringslivet og de politiske partiene la han ikke fingrene imellom, skriver avisa.

Kilder sier til både Aftenposten, Dagens Næringsliv og VG at Giske fortsatte å uttrykke sin misnøye på NHO-konferansens nachspiel på utestedet Lorry i Oslo natt til fredag

De to store A-pressen-eierne Telenor og LO ble ifølge de tre avisene varslet om at Giske på nachspielet hadde truet med at Harald Norvik ville være ferdig som styreleder i Telenor dersom salget av TV 2 til Egmont ble gjennomført. Dette avviser Giske på det sterkeste.

Søndag vedtok sstyret i A-pressen å selge sin halvpart av TV 2 til danske Egmont, som dermed ble eneeier i TV-kanalen.