Møgster-familien snur milliardunderskudd til overskudd på 203 mill.

Familiekonsernet fikk vanskelige kår under pandemien, men omsatte likevel for 23 milliarder i 2020, ifølge ferske regnskapstall.

Oppdrettsmilliardær Helge Møgster tok sammen med familien og medeiere ut 150 millioner kroner i utbytte fra investeringsselskapet Laco i fjor.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Laco AS, som eies av Møgster-familien, omsatte for 23,1 milliarder kroner, ifølge ferske regnskapstall. Det var ned fra 24,4 milliarder året før.

Driftsresultatet endte likevel på hele 3,7 milliarder kroner i pluss.

– Vi er tilfreds med resultatutviklingen hensyntatt den krevende situasjonen porteføljeselskapene har måttet håndtere gjennom pandemien. Pandemien har skapt vanskelige rammevilkår for store deler av verdikjeden gjennom brorparten av 2020, skriver styret, som ledes av Helge Møgster, i årsregnskapet.

Les også

Milliardæren Helge Møgster (68): – Det plager meg inn i sjelen at selskapet har havnet i en slik fortvilet situasjon

Satt igjen med 203 millioner kroner

Etter nedskrivninger og avskrivninger på 1,6 milliarder, og en justering av biomassen på nærmere én milliard, i tillegg til finanskostnadene, kuttes derimot resultatet før skatt ned et stykke.

Konsernet ender derfor med et resultat før skatt på 912 millioner kroner.

Går man videre i regnskapet går også 197 millioner til skatt, mens 512 millioner går tapt til avhending av DOF.

– Markedsutviklingen innenfor offshore, med tilhørende store tap, de seneste årene understreker kompleksiteten og risikoen i det å være investert i kapitalintensive sykliske næringer, skriver styret.

Årsresultatet til Laco ble derfor 203 millioner kroner i 2020.

Les også

Møgster-arving selger 42-millioners villa etter ett år

Sitter på aksjer verdt fire milliarder kroner

Laco ble startet opp av Helge Møgster, sammen med broren Ole Rasmus og faren Alf. Selskapet kontrollerer i dag Austevoll Seafood, Lerøy Seafood og Norway Pelagic.

– Vår klare oppfatning er at konsernet utvikles gjennom langsiktig strategisk forretningsutvikling i kombinasjon med operasjonelt fokus i porteføljeselskapene, skriver styret.

Eierne av Laco er i dag Helge Møgster, hans fire barn og hans fire søsken, og i tillegg har avdøde Ole Rasmus’ enke og datter store poster.

Konsernet sto ved nyttår 2020 oppført med en egenkapital på 22,9 milliarder kroner, mens aksjekapitalen er på litt over 10,0 milliarder. Helge Møgster sitter personlig på aksjer verdt noe over fire milliarder kroner, ifølge konsernregnskapet.

Oljekrise snudd til suksess for verftet på Hanøytangen: – Går så det griner
Publisert: