Emergy-krisen: Får utsatt forfall på obligasjonslån

Det kriserammede vindselskapet får et pusterom med utsatt betalingsfrist på milliardgjeld.

BA OM UTSETTELSE: Vindselskapet Emergy.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I tre av lånene får Emergy utsatt forfall med noen uker, frem til 10. desember.

Utsettelsen var avhengig av at obligasjonseierne i et fjerde lån godkjente en ettårig forlengelse av betalingsfristen, frem til 21.november neste år.

Det gikk gjennom mandag ettermiddag, ifølge en børsmelding.

Dermed ble betingelsen for en utsatt frist oppfylt også i de andre obligasjonslånene, hvilket gir et pusterom for vindselskapet som er i pengenød.

Les også

Krisen i Emergy: Har levd på lån fra ansatt, styremedlem og rike aksjonærer

Pengekrise

Det har blåst friskt rundt Emergy den siste tiden, etter at selskapet har havnet i pengekrise og toppsjefen nylig trakk seg.

Bakgrunnen er at selskapet ikke har klart å få inn penger fra nye investorer, og klokken har tikket ned mot et gjeldsforfall i milliardklassen.

Emergy har satset på vindkraftutbygging i land som Mongolia, Kina og Ukraina. Det har gått med over 1,5 milliarder i underskudd siden oppstarten i 2005.

De siste årene har selskapet i flere tilfeller lent seg på lån fra velstående enkeltaksjonærer for å finansiere løpende drift, ifølge noter i årsregnskapene.

Blant eierne som har bladd opp er Kjell Inge Røkke og Block Wathne-arving Lars Nilsen.

Ifølge årsregnskapet for 2020 hadde Emergy tre obligasjonslån med et opprinnelig utestående beløp på 941,6 millioner kroner, pluss et lån på 75 millioner euro i datterselskapet East Renewable AB.

Kjell Inge Røkke-dominerte Aker har lånt selskapet 122 millioner kroner. Røkke selv har i tillegg lånt ut 180 millioner kroner.

Publisert: