Økokrim vil informere om pågående etterforskning

Økokrim vil tirsdag holde en egen pressekonferanse for å informere om en pågående straffesak.

Økokrim arrangerer tirsdag en pressekonferanse hvor de vil informere om en pågående sak de etterforsker.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Med på pressekonferansen vil sjefen for Økokrim, Pål K. Lønseth, ha med seg førstestatsadvokat Marianne Bender og spesialetterforsker Ola Vassli. Vassli er blant Økokrims mest profilerte eksperter på kryptovaluta.

I Økokrim er de tilbakeholdne med å kommentere hva slags sak, eller hvem den berører, i forkant av pressekonferansen klokken 13 tirsdag.

– Vi har et behov for å nå ut med informasjon til allmennheten om denne saken og det er derfor vi velger å gå ut på denne måten, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Lunde i Økokrim til NTB.

I Økokrims trusselvurdering, som ble offentliggjort i forrige uke, ble det opplyst at det i fjor ble anmeldt 19.000 bedragerier, og at disse i økende grad skjer digitalt. Blant de vanligste bedrageriene som nevnes er også investeringsbedrageri knyttet til nettopp kryptovaluta.

– Det er meget sannsynlig at omfanget av investeringsbedrageri med kryptovaluta og falske handelsplattformer vil øke, og at nordmenn, spesielt menn i alderen 60–80 år, vil bli bedratt for betydelige beløp, skriver Økokrim i trusselvurderingen.

Andreas Lunde i Økokrim ville mandag formiddag ikke kommentere detaljer knyttet til den pågående etterforskningen.

Publisert: