Første dødsfall på elsparkesykkel i Oslo

En 68 år gammel mann er død etter en ulykke på elsparkesykkel i Oslo i helgen.

Det har vært en rekke skader knyttet til elsparkesykkelbruk, og mandag fikk man også første dødsfall knyttet til elsparkesykler. Illustrasjonsbilde.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Mannen døde av skadene mandag, bekrefter politiet til NRK.

– Han hadde massive hodeskader og livet sto dessverre ikke til å redde, sier Knut Nandrup avsnittsleder ved spesiallovgivning ved politiet i Oslo til NRK.

Mannen ble kritisk skadet i en ulykke på elsparkesykkel på Vollebekk i Oslo lørdag. Ulykken skjedde på en gang- og sykkelvei.

Dette er det første dødsfallet på elsparkesykkel i Oslo.

Kraftig økning ulykker

Antallet ulykker på elsparkesykler har økt kraftig i hovedstaden. I 2020 ble det registrert 1331 ulykker i Oslo som følge av bruken av elsparkesykler, opp fra 764 året før.

Til og med juni i år er det registrert 856 ulykker. 421 av disse ble registrert i juni. Det betyr at 14 personer havnet på legevakten daglig etter ulykke på elsparkesykler.

Kraftig økning i elsparkesykkel-ulykker i Oslo

Til og med juni i år er det registrert 856 ulykker. 421 av disse ble registrert i juni. Det betyr at 14 personer havnet på legevakten daglig etter ulykke på elsparkesykkel.

Norge har allerede hatt to dødsulykker knyttet til bruk av elsparkesykkel. Den første skjedde i september 2020 da en mann i 40-årene omkom i en ulykke på en gang- og sykkelsti i Finnfjordbotn i Senja kommune.

Den andre fant sted i Rykkinn i Bærum i november da en mann i 60-årene falt på elsparkesykkel og omkom.

En av dem som har opplevd en alvorlig ulykke med elsparkesykler er Suzanne Aabel som endte med to brukne leggbein etter et fall. Hun beskrev smerten som «grotesk, uutholdelig og konstant», og slo fast at hun aldri skal kjøre elsparkesykkel igjen.

Publisert: