Eneboligen i Sudmannsvei i Sandviken utenfor Bergen ble bygget i 1961, og har et primærareal på 82 kvadratmeter.

Verditaksten var på 3 millioner, men en intens budrunde presset huset opp til 5,35 millioner, en prisøkning på 78 prosent.

— Gjennom mine 30 år i bransjen har jeg aldri opplevd maken, sier eiendomsmegler Merete Monstad i Web Eiendom AS til bt.no.

200 på visning

— Hele Sandviken og halve Bergen var interessert i huset, og det har vært en enorm pågang.

— Det kom 200 på visning, 68 personer tegnet seg på interessentlisten og 13 stykker deltok i budrunden, sier hun.Til slutt var det tre personer som hadde både økonomi og et personlig ønske om å bo i akkurat det strøket som sto igjen i budkrigen.

Rønne i Sudmannsvei

Da Monstad ringte vinneren med budet på 5.350.000 kroner, og gratulerte med at han nå var kjøper av et hus i Sudmannsvei, takket han, og repliserte han at han nå var kjøper av en rønne i Sudmannsvei.

Huset har tre soverom, vindfang, gang, stue/spisestue, kjøkken, bad/wc og vaskerom.

Har du et boligtips? Send oss en e-post.

I tillegg kommer en bakgang med tre boder og koffertloft og krypkjeller under huset med lav takhøyde. En garasje tilhører også eiendommen. Tomten er på 575 kvadratmeter.

— I tillegg til den høye kjøpsprisen, er dette et hus som trenger oppussing for å tilfredstille dagens standard, sier eiendomsmegler Monstad.

Før kostnader til oppussing har huset kostet i overkant av 65 000 kroner per kvadratmeter.

Vanskelig å forutse

— Det er vanskelig å forutse slike budkriger, sier megler Merete Monstad.

— Det er få eneboliger til salgs i Sandviken, og det er et veldig populært strøk. En av interessentene hadde gått og kikket på huset i årevis, og de andre i budkrigen hadde også tilknytning til nabolaget.

— Det var noen som reagerte da huset ble lagt ut, og mente at tre millioner var en altfor høy utgangspris, men en lignende økning har jeg aldri opplevd eller hørt om, sier hun.

I reguleringplanen er det muligheter for å utvide med en etasje i høyden.

— Så det gir muligheter selv om boligarealet i utgangspunktet ikke er så stort, men jeg vet ikke om det er noe som ligger i planene til den nye eieren, sier Monstad.

Følg Aftenposten Bolig på Facebook