Kvinnelige sjefer liker seg best

Kvinnelige ledere er mer positive til arbeidsplassen, og opplever jobben som mer meningsfylt, enn sine mannlige kolleger.

Publisert Publisert

ILLSUTRASJONSFOTO: MICROSTOCK

  • Johnny Gimmestad
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

De kvinnelige lederne skiller seg positivt ut på samtlige faktorer. Det er konklusjonen på en studie av 1600 norske lederes opplevelse av tillitt, stolthet og fellesskap. Studien er gjennomført for organisasjonen Lederne av rådgivingsselskapet Great Place To Work.

Stemningsskifte

— Dette tyder på et stemningsskifte i lederrollen og hvilke egenskaper som verdsettes i arbeidslivet. Kanskje tradisjonelle kvinnelige egenskaper har fått større plass, sier forbundsleder i Lederne, Jan Olav Brekke.

Undersøkelsen avdekker at 86 prosent av kvinnene mener jobben er meningsfylt og ser på den som noe mer enn bare en jobb. Til sammenligning er det 76 prosent av mennene som opplever arbeidet som meningsfylt.

Uventet

— Et uventet resultat. Vi hadde ventet mindre forskjell mellom menn og kvinner, sier administrerende direktør i Great Place to Work, Jannik Krohn Falck.

Han mener, i likhet med Brekke, at resultatene i studien kan tyde på at lederskap i norske bedrifter har endret seg.

— Er det slik at verdier som tradisjonelt er blitt mer verdsatt av kvinner, har fått større plass i norske ledergrupper, lurer han.

Pressede menn

Når både medarbeidere og ledere blir spurt om de oppmuntres til å finne balanse mellom arbeid og privatliv, svarer 59 prosent av kvinnene bekreftende, mens bare 48 prosent av mennene svarer positivt til det samme.

— Kan dette være et tegn på økt press på mannen?, spør Kari Bech-Moen.

Hun er Senior Vice President for støttefunksjonene i Telenor ASA, og ble i oktober kåret til et av de ti største ledertalentene i Norge av økonominettstedet E24.

Beck-Moen mener det stilles større krav til menn på hjemmebane i dag enn tidligere, men tror forståelsen for dette henger etter i næringslivet.

Publisert