Mange setter sitt håp til at lotto-tallene skal heve dem fra middelklassen til overklassen. Derfor var spenningen stor da den historisk store jackpoten i Powerball-lotteriet i staten Connnecticut, på USAs østkyst, ble trukket i november.

Hele 254 millioner dollar, tilsvarende nesten 1,5 milliarder kroner, skulle deles ut til de som hadde krysset av de seks rette tallene.

Og vinneren?

Tre finanshaier fra USAs rikeste område.

Tilfeldig bensinstasjon

Timothy C. Davidson, Brandon E. Lacoff og Gregory H. Skidmore, tre hedgefondforvaltere, stakk av med pengesekken. De hadde kjøpt en ferdigutfylt kupong til 1 dollar på en lokal bensinstasjon og sendt inn, ifølge New York Times. Vinneroddsen var ifølge avisen 1:195.249.054.

Vinnerne arbeider i selskapet Belpointe Asset Management i byen Greenwich, hvor innbyggerne er blant de rikeste i USA, da byen huser mange finanstopper fra Wall Street i New York.

— Det handler om å drømme

Det hersket en stund uklarhet om finansmeglerne faktisk hadde vunnet, fordi en lokal TV-stasjon presenterte feil vinnertall på sin nyhetssending. Men da feilen ble rettet opp kunne de tre kollegene melde seg som overraskede, men lykkelige vinnere.

Lotteriorganisasjonen har ingenting til overs for dem som mener det er urettferdig at rikinger vinner i lotto.

— Lotto handler om å drømme og det skjer på tvers av demografien og forskjeller på folk, sier Anne Noble, direktør for Connecticuts lotteristyre, til New York Times.

På grunn av skatteloven, må vinnerne betale 278 millioner kroner i skatt av vinnerbeløpet. Likevel har de mer enn nok til salt i grøten, med godt over en milliard å dele på.

Til sammenligning forvalter selskapet de arbeider i «kun» 475 millioner kroner.

Bensinstasjonen som solgte vinnerkupongen får utbetalt en bonus på 100.000 dollar, tilsvarende 580.000 kroner, fra lotteriorganisasjonen.