— Etter at indisk høyesterett i februar vedtok å kansellere Uninors lisenser og den indiske telekomregulatørens (TRAI) nylige anbefaling for ny auksjon av 2G-lisenser, har usikkerheten økt betydelig. Hvis forslaget fra TRAI blir vedtatt av det indiske telekomdepartementet slik det nå foreligger, vil det være nær umulig for Telenor å delta i auksjonen, skriver selskapet i meldingen.

I februar kansellerte indisk høyesterett 122 mobillisenser i landet, hvorav 22 tilhører Uninor. 2. juni trer dommen i kraft, og lisenshaverne må etter den datoen legge ned driften.

Full tyngde fra norske myndigheter

Myndighetene i landet har sagt at lisensene skal utlyses på nytt, gjennom en auksjon. Men tidligere har de sagt at det vil ta minst et år å få avviklet denne.

Telenor og den norske regjeringen har lagt full tyngde inn i saken i håp om å få utsatt fristen på 2. juni eller avviklet auksjonen kjapt.Blant annet hadde nylig næringsminister Trond Giske og Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas møter med to sentrale statsråder for å ta opp saken.

— Forsiktighetsprinsippet gjør at Telenor har besluttet å skrive ned gjenværende immaterielle eiendeler og anleggsmidler i India med 3,9 milliarder kroner (2,6 milliarder kroner etter minoritetsinteresser). Nedskrivingen vil bli inkludert i Telenors resultater for første kvartal 2012, som legges frem 8. mai 2012, skriver selskapet i mandagens børsmelding.

Etter denne nedskrivningen, pr. 31. mars i år, har Telenor regnskapsmessig sett ingen verdier i India.

Telenor-aksjen steg 3,4 prosent i løpet av den første halvannen timen med handel på Oslo Børs mandag formiddag. Til sammenligning er hovedindeksen opp 0,56 prosent.