Daniel Skjeldam er ansatt som ny konsernsjef i Hurtigruten ASA, og det én dag før søknadsfristen for stillingen har gått ut.

Det melder selskapet i en pressemelding torsdag formiddag.

Skjeldam overtar etter Olav Fjell, som varslet sin avgang for en måned siden.

Skjeldam kommer fra stillingen som kommersiell direktør i Norwegian. Han har jobbet i flyselskapet siden 2002, og har vært en sentral person i Norwegian-sjef Bjørn Kjos' nærmeste stab.

Hurtigruten melder at Skjeldam er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH), at han er bosatt i Oslo og vil ukependle til selskapets kontorer i Narvik.

Kjos mister en svært sentral person

Som Norwegians kommersielle direktør de fem seneste årene har Skjeldam vært arkitekten bak lanseringen av de mange og suksessrike direkterutene dennorske lavprisoperatøren har stått bak.

Skjeldam er en av nøkkelpersonene bak Norwegians sværtekspansive strategi. Selskapet har hatt en voldsom og hurtig vekst de senereårene, og har skaffet seg nye fly og utvidet rutenettet i et høyt tempo.

Denhurtige veksten har imponert de fleste i luftfartsbransjen, og vaktinternasjonal oppsikt. Fra å være en nisjeoperatør for noen få år siden, erNorwegian i dag Europas tredje største lavprisselskap etter Ryanair og EasyJet.

Skjeldam har også vært sentral i Norwegiansskandinaviske stasing, ikke minst i Danmark hvor Norwegian i dag er blitt detnest største flyselskapet etter SAS.

— Meget fornøyd

-Vi er meget godt fornøyd med å ha fått en kapasitet som Daniel Skjeldam til å lede Hurtigruten, sier styreleder Trygve Hegnar i pressemeldingen.

— Skjeldam har vært en sentral person i utviklingen av flyselskapet Norwegian, og bringer med seg meget relevant erfaring til Hurtigruten, sier Hegnar.

-Jeg ser frem til å være med på å videreutvikle Hurtigruten, som allerede er en ledende aktør i norsk reiseliv. Jeg kjenner selskapet fra min tidligere virksomhet og gleder meg til å bli bedre kjent både med produktet og menneskene, sier Skjeldal i en kommentar.