For tre og et halvt år siden ble portugiseren Antonio Soares hentet inn for å redde Ica Norge. Butikkjeden hadde da tapt penger og ikke minst markedsandeler i flere år.

Til sommeren går Soares av med pensjon, og Ica har hentet hans etterfølger fra konkurrenten NorgesGruppen, dagligvarekjeden som blant annet eier Kiwi, Meny og Ultra.

Theie kommer fra stillingen som administrerende direktør i Kjøpmannshuset hvor han har hatt ansvar for en omfattende del av NorgesGruppens kjøpmannseide foretak.

— Vi er svært glad for at Thorbjørn Theie har valgt å komme til ICA. Han har all den kompetanse og erfaring fra både dagligvarehandel og det norske markedet som denne posisjonen krever fremover, sier Kenneth Bengtsson, konsernsjef og administrerende direktør i det svenske morselskapet ICA AB.

Har tapt 2,3 milliarder kroner

— Dette er en utfordring jeg virkelig gleder meg til. Jeg vil bruke all den erfaringen 17 år som leder i norsk dagligvare og NorgesGruppen har gitt meg. Jeg er sikker på at jeg sammen med gode kjøpmenn og ansatte i ICA Norge skal både overraske konkurrenter og imponere kunder fremover, sier Thorbjørn Theie i en pressemelding fra selskapet.

Ica Norge har tapt 2,3 milliarder kroner i løpet av fem og et halvt år. I løpet av et tiår er også antall Rimi- og Ica- butikker i Norge halvert.

Soares har satset mye på en oppgradering av det gamle Rimi-konseptet, noe Ica selv sier er en suksess. Samtidig har han satt igang en salgsprosess av de største butikkene i kjeden, Ica Maxi.