Les også:

Mange markerer påsken med kristne tradisjoner, men for noen er ikke dette nok.

Hvis påsken har satt fart på ditt forhold til Gud, eller du føler et større behov for hans nærvær, har du nå sjansen til å kjøpe ditt eget bedehus.

For på Finn.no er det nemlig tre å velge mellom.

Billmrk. Gud

Borgestad i Skien ligger det ene bedehuset og det er meglerforetaket Krogsveen som står for salget.

Huset som er på 262 kvadratmeter har en prisantydning på 950.000 kroner. Tomten er på 380 kvadratmeter.

— Huset er stort og solid. Menigheten har tatt godt vare på det og har vært opptatt av å vedlikeholde det. Men det kreves mye veldikehold av et så stort hus, og det makter ikke menigheten lenger, derfor selges det, forteller megler Kjetil Thorsen.

Han forteller at interessen har vært stor. Thorsen trekker frem at den ligger rett over en barneskole og at det innen en rekkevidde på en kilometer ligger fire barnehager. Den er derfor attraktiv for barnefamilier. Men skal eiendommen brukes som privat bolig må det søkes om reguleringsendring og bruksendring av eiendommen.

Thorsen mener det er mye hus for pengene.

— Bedehuset må taksteres som forsamlingslokale, siden det ikke er gitt brukstillatelse. Men det ligger midt i boligbebyggelse, så det er store sjanser for at det blir gitt slik tillatelse, sier han.

- Det burde vel strengt tatt blitt solgt i dag som det er langfredag, spøker megleren.

Flott beliggenhet

— Gamle misjonshuset sentralt på Sandstad med stort potensiale for den rette. Flott utsikt over Trondheimsleia. Kort vei til marina og båtkai med hurtigbåtforbindelse Trondheim-Kristiansund, skriver megleren i annonsen om det andre bedehuset som er for salg.

Megler Irene Thorsø i Eiendomsmegler 1 bekrefter det Krogsveen sier.

— Her får du et hus til en billig penge, tomten er stor og det er god utsikt over Trondheimsleia, sa megler Irene Thorsø i Eiendomsmegler 1 til Aftenposten i sommer.

Hun beskriver huset som spennende. Tidligere bud har vært for lavt.

Misjonen som eier huset har valgt å legge ned, forteller megleren.

- Blir næringsbygg

Det siste bedehuset på Finn.no er Salem bedehus, som ligger i Østfold fylke.

Norsk Luthersk Misjonssamband skal selge eiendommen med en tomt på 710 kvadratmeter. Selve bedehuset har et bruskaral på 134 kvadratmeter.

Eiendomsrådgiver Lars Arvid Lillestrøm i Eiendomsmegler 1 har solgt flere bedehus for menigheten.

Lillestrøm forteller flere av kjøperne gjør om bedehusene til arbeidsplasser.

— Et skulle gjøres om til en hundekennel, og et annet skulle brukes til bilforretning, har Lillestrøm tidligere uttalt til Aftenposten..

Tomten er på nærmere ett mål. Prisantydningen for eiendommen på 84 kvadratmeter ligger på 490.000 kroner. Misjonen som eier huset har valgt å legge ned

Les flere boligartikler på Aftenposten.no