Mobilspillet passerte 50 millioner nedlastinger sist onsdag, bare to måneder etter at det ble utgitt, ifølge PCMag.com.

Spillet holder godt på populariteten, og er i øyeblikket blant de mest nedlastede både for Apple— og Android-produkter.

— Vi tror ikke bare det er det raskest voksende, originale mobilspillet gjennom tidende, men en av de raskest voksende nettsensasjoner noensinne, skriver Zynga, selskapet som eier spillet.

I «Draw Something» får den ene spilleren i oppgave å tegne et eller annet, mens den andre spilleren skal gjette hva det er.

Flere farsotter

Spillerne har så langt laget 6 milliarder tegninger, ifølge USA Today. Da spillet ble lansert, ble det laget 3 tegninger i sekundet.

Tallet er nå svimlende 3000 tegninger i sekundet, ifølge avisen.

Appen føyer seg inn i rekken av spill med den finskutviklede «Angry Birds» og det norskutviklede Scrabble-spillet «Wordfeud» som også har gjort stor suksess og utviklerne rike.

«Draw Something» ble utviklet av dataspillselskapet OMGPOP, basert på Manhattan. I mars ble OMGPOP, som hadde 40 ansatte, kjøpt opp av San Francisco-baserte Zynga.

Prisen skal ha vært rundt 180 millioner dollar, tilsvarende en drøy milliard kroner, eller omtrent markedsverdien av Norske Skog.

Zynga står bak Facebook-spill som «Farmville», «Mafia Wars» og «Words with friends» og er notert på Nasdaq-børsen i New York.