Det bekreftet bostyrer Tom Hugo Ottesen overfor adressa.no torsdag.

– Vi er glade for at dette nå er på plass. Nå kan vi konsentrere oss om salg av virksomheten i Moss, skriver Ottesen i en SMS til adressa.no.

Bostyret og Peterson AS har onsdag kveld og torsdag formiddag sittet i forhandlinger, og forsøkt å finne en løsning for de 110 konkursrammede ansatte i datterselskapet Peterson Paper på Ranheim i Trondheim.

Onsdag ble det kjent at Peterson Paper begjører oppbud. Konkursen førte til at 260 ansatte i Moss og 110 ansatte på papirfabrikken på Ranheim mister jobben, men nå får virksomheten på Ranheim nytt liv.

Løsningen innebærer at søsterselskapet Peterson Packaging AS kjøper kjøper fabrikken på Ranheim ut av konkursboet.

Ifølge en pressemelding fra Peterson skjer det med øyeblikkelig virkning, og fabrikken blir dermed en integrert del av Peterson Packaging.

– For Peterson-konsernet er det i en vanskelig tid gledelig at vi dermed sikrer mange arbeidsplasser i Ranheim. Samtidig har det vært vesentlig for Peterson Packaging AS å videreføre driften i Ranheim, da denne produksjonen har vesentlig betydning for oss, skriver Peterson-ledelsen i meldingen.

Todelt virksomhet

Peterson-konsernet er nemlig inndelt i Peterson Paper (papirproduksjon) og Peterson Packaging (emballasje). Sistnevnte er ikke berørt av konkursen, og de 80 ansatte på Ranheim møtte derfor på jobb i dag som normalt.

Men emballasjevirksomheten er avhengig av leveranser fra papirfabrikken vegg i vegg. Derfor ble det lagt inn et bud onsdag overfor panthaverne på papirfabrikken på Ranheim, mens virksomheten i Moss ikke var en del av planene.

Trøbbel i Moss

Av de to papirfabrikkene, er det også Ranheim som har gått best. Fabrikken gikk i null i fjor, men kan vise til et lite overskudd i inneværende halvår, ifølge fabrikksjef Jan Ivar Krog.

Virksomheten i Moss har slitt, og ifølge styreleder Olav Kjell Holtan i Peterson ble dette forverret etter en lang og kostbar driftsstans i fjor høst.

Fabrikken i Moss skal i mars ha hatt en rentebærende gjeld på over 300 millioner kroner.