Rema 1000 har engasjert advokatfirmaet Bahr til å stanse konkurrenten Kiwis «momskutt»-suksess. Det skriver adressa.no.

Rema-konsernet mener nemlig at Kiwi bryter markedsføringsloven, skriver VG. Kiwi kuttet første gang moms på frukt og grønt i 2007, og fulgte opp med på å kutte moms på nøkkelhullvarer i fjor.

— Ulovlig

I et brev fra Bahr-advokat Pål Hurlen til Forbrukeromåbudet, krever Rema at ombudet «pålegger Kiwi å fjerne ulovlige henvisninger til prisreduksjoner tilsvarende momsen i alle former for markedsføring».

Rema mener at Kiwi aldri har kuttet prisene med 14 prosent (tilsvarende matmomsen), men heller foretatt kutt ut ifra egne kalkyler og tenkte, fremtidige priser. Disse kuttene blir ikke like store som momsendringene, mener Rema. Kiwis ordning omfatter også nøkkelhullprodukter. Da regjeringen satte opp matmomsen fra 14 til 15 prosent ved årsskiftet, svarte kjeden med en ny kampanje der de kutter i prisen tilsvarende økningen.

«Smålig»

Dermed ser det ut som at Kiwi kutter prisene 15 prosent, mener Rema og Bahr, som får delvis støtte fra Forbrukerombudet. Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy mener imidlertid at påstandene er feilaktige.

— For oss er det uvirkelig at Rema 1000 går til et så overraskende skritt som å sette et av landets fremste advokatkontorer på å fremme en klage mot oss. Det vitner om at de er desperate fordi vi har en formidabel suksess. Det unner de oss ikke. Det er noe smålig over et slikt angrep, sier Bjørkøy til VG.

Kjeden har økt salget av frukt og grønt og nøkkelhullsprodukter med henholdsvis 23,2 prosent og 22 prosent siden de kuttet i momsen, ifølge avisen.

Kiwi eies av Norgesgruppen. Kjeden har en markedsandel på 15,2 prosent, mens Rema 1000 har en markedsandel på 21,3 prosent. Både Kiwi og Rema tok markedsandeler i fjor, og var de to kjedene som vokste mest i det norske dagligvaremarkedet.

Hva synes du? Si din mening i kommentarfeltet eller på våre facebooksider!

Det er blant annet denne reklamefilmen Rema 1000 reagerer på.
Skjermdump Kiwi.no
Utsnitt fra en av Kiwis reklamefilmer.
Skjermdump Kiwi.no