Stordalen på NHOs årskonferanse: – Lei meg for at Jens ikke kom

Med et bakteppe av krig i Europa og stor økonomisk usikkerhet samles norsk næringsliv torsdag. – Se på folk, de har aldri vært så blide, til tross for inflasjon, energipriser, krig i Ukraina, sier Petter Stordalen.

Petter Stordalen er tilbake på NHOs årskonferanse
Publisert Publisert

Torsdag samles næringslivet i Oslo Spektrum for den tradisjonelle årskonferansen for NHO. Dette er første gang siden coronapandemien at næringslivet samles igjen.

Blant de fremmøtte var Johan Andresen i Ferd, tidligere statsminister Erna Solberg og kronprins Haakon.

E24 møtte hotellkonge Petter Stordalen på vei inn til konferansen:

– Se på folk, de har aldri vært så blide, til tross for inflasjon, energipriser, krig i Ukraina, sier Stordalen.

– Folk har skjønt at du gjør ikke business på Zoom og Hang-Out. Under den siste årskonferansen til NHO da har jeg rukket å bade å handle, trene og gjøre masse andre ting. I dag skal jeg bare være her og nyte dagen.

En av de planlagte foredragsholderne var Natos generalsekretær Jens Stoltenberg, men han måtte avlyse på grunn av sykdom.

– Jeg ble veldig lei meg for at Jens ikke kom fordi han fikk covid. En viktig ting er å høre, men det er også veldig viktig å bare møtes, sier Stordalen.

Stordalen sier at hotellkonsernet hans Nordic Choice går så det griner.

– Du våkner opp sola skinner. Det tikker inn meldinger tidlig på morgenen før seks at det er rekordresultat i hotellselskapene, vi selger mer enn noensinne. Alle selskapene gjør det utrolig bra og det som er hyggelig er at alle folkene våre er tilbake. Alle hotellene våre koker, sier han før han haster videre.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik

Også LO-leder Peggy Hessen Følsvik var på plass:

– Jeg synes først og fremst at det er fint at vi kan ha konferansen igjen. Også er jeg spent på dagen. Den skal ha et internasjonalt fokus og det er viktig med tanke på dagens situasjon.

Årets konferanse har navnet «En ny morgendag», og hovedtema dreier seg rundt konsekvensene av krigen i Ukraina for norsk næringsliv.

Emilie Stordalen
DNBs konsernsjef Kjerstin Braathen
Tidligere statsminister og partileder i Høyre, Erna Solberg.
Publisert